2022-10-13
听过哩间都几有人气嘅餐厅好多次, 今日终于比我食到啦! 今次我去咗铜锣湾分店,够晒方便,餐厅就喺利舞台6楼地方够晒大,坐得舒服😌 嘢食方面当然要试吓佢哋嘅招牌小笼包同上海点心啦, 都真系几唔错👍🏻🍴特色皇朝小笼包 $138第一当然要试吓最出名嘅打卡八色小笼包啦!白八色小笼包包括有:原味、川味、蒜香、芝士、丝瓜、蟹粉、鹅肝、黑松露。每个入边都爆汁劲多汤, 皮又薄, 正!个人最钟意黑松露,麻辣同鹅肝, 呢三款特别香口,相信其他地方都揾唔到👍🏻👍🏻👍🏻🍴生煎包 $45另一样点心试咗生煎包,个底煎得够香脆,里面肉汁丰富, 饱肚之选🍴京酱肉丝 $88另一样高质之选,京酱非常香浓,肉丝索晒个味,配埋热辣辣嘅皮同京葱包住食, 有片皮鸭feel🤣🍴炸馒头 $30最后我哋食埋个炸馒头当甜品,又有惊喜㖞!炸馒头够干身,即炸即上👍🏻两个人食咗咁多嘢,超饱,都系$400有找。加埋个舒服嘅环境,性价比唔错!会返食😀私心评分食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
🍴特色皇朝小笼包 $138
🍴生煎包 $45