2021-07-16 53 浏览
中环小店特别多,平时钟意影相嘅朋友仔就带我去间好味又打卡嘅cafe。Barista by Givrés 位于Solo区,刚刚好喺电梯隔离,corner位好易揾。店内位置唔算多,不过气氛好cozy,仲有窗边位可以拣。Avocado Toast w/Dukkah $110将牛油果砌做花花造型,超少女。下面系Beet Hummus,自然嘅甜味,加上开心果同Dukkah增加口感,成份简简单单,食完成份都无负担!Handcrafted Gelato Rose $65劲靓嘅玫瑰花造型嘅Gelato,可以拣两个口味,开心果劲nutty;Rose Petals有清香玫瑰花味,一定要影完相先食!Rose Cold Brew $50又系好igable嘅饮品,Cold Brew啱晒夏玫饮。玫瑰花味较重,而咖啡味比较轻,钟意玫瑰嘅朋友仔必点。Rose Latte $45Latte反而啡味重啲,奶香中渗透玫瑰香,每一啖都好少女!

店内位置唔算多,不过气氛好cozy,仲有窗边位可以拣。

Avocado Toast w/Dukkah $110

Handcrafted Gelato Rose

Handcrafted Gelato Rose $65

Rose  cold  brew

Rose Cold Brew $50

Rose  latte

Rose Latte $45
Latte反而啡味重啲,奶香中渗透玫瑰香,每一啖都好少女!
Handcrafted Gelato Rose