2023-05-07 100 浏览
📍 BOLD Coffee (深水埗)深水埗基隆街122号地舖今日要嚟深水埗买啲嘢。行到咁上下有啲饿,呢头好多文青cafe,花多眼乱之中就拣咗呢间医肚。呢度主题系布,同隔离啲布行融为一体,墙上挂满布条,仲有个布造嘅打卡位,拎住杯咖啡,摆个姿势,打卡一流👉全日英式早餐💰 $148😋😋😋😋.5/5呢个够方便,唔洗谂食咩,沙律菜配上柚子醋,小有食到呢个酱汁,味蕾即刻打开,夹埋烟三文鱼一齐食就更佳。大啡菇面层放上芝士一齐焗,一口咬落去咇哂啲汁出嚟,好重菌香,一旧唔够喉。烟肉肥瘦适中,又唔会太干太油,放上酸种面包一齐食吸埋烟肉个小小油份,包皮好脆又好食。少有食肠嘅我,对呢两条肠一啲都唔抗拒,完全无猪味,每咬一啖都卜一声,脆皮的肠。炒蛋个卖相好吸引,食落唔会失望,有少许蛋汁,唔错✨✨✨✨🤭🤭🤭👉牛油果炒蛋酸种面包💰 $88😋😋😋😋.5/5成大块炒蛋,半只碟咁大,嚟到唔见牛油果同包,点知一翻起块蛋就有惊喜,多到掩盖块包嘅牛油果蓉,下层仲有块原本脆口嘅酸种面包,切一旧三样有样一口吃,系好夹。伴碟沙律菜多到成个主菜咁,啱哂我🤤🤤🤤🤤👉Flat White💰 $45😋😋😋😋.5/5饮开美式嘅我,今日想饮下
📍 BOLD Coffee (深水埗)
深水埗基隆街122号地舖

👉全日英式早餐
💰 $148

👉牛油果炒蛋酸种面包
💰 $88

👉Flat White
💰 $45
😋😋😋😋.5/5
饮开美式嘅我,今日想饮下有奶咖啡,Flat White就系不二之选,唔会好重奶,仲有好重啡味,饮完个人开心哂😗😗😗

👉Lemon & Ginger
💰$55
😋😋😋😋/5
成壶上,可以同朋友一齐分享,闻落去好香,泡耐啲,味道会更出啲,够姜够柠,清热又驱湿,呢排天气湿湿笠笠,饮呢个最啱

回头: yesYesyes!!店舖好有特色,连餐牌都唔同过人系用布整,五颜六色好吸晴🤤🤤🤤样样都好味,绝对系值得一食😚😚😚😚又好坐,好啱少女心打卡📸📸📸

#kermit食在深水埗

#Benedict #士多啤梨奶冻 #Latte #精品咖啡 #布艺主题 #boldcoffee #alldaybreakfast #梦王卡邦尼意粉 #文青cafe #Bebold #昭和布丁 #深水埗cafe #hkcafe #深水埗美食