2021-10-04
Weekend 计划好去中环街市行下顺便揾食,去之前上网target 咗两三间想试嘅餐厅,当中I-O-N 系最想试嘅,因为可以坐得舒舒服服食餐正餐,而唔系food court 型式。我哋可能因为四点去到已经过咗lunch hours, 意料之外I-O-N竟然唔使排队, 就紧系去试吓,一问之下原来当日menu 入面嘅main course 暂停供应,但我哋睇吓menu 入面选择当下午茶食都ok 嘢饮我哋叫咗杯Chamomile($48)同Cappuccino($48) ,茶同咖啡正常,茶就咁一杯上,非壶上亦冇蜜糖或者其他嘢onside 另外叫咗份小食拼盘($138)- 可以拣四款小食,摆盆卖相都几好,味道亦可以,当中油甘鱼他他配能酒浸西瓜同避风塘塘炸鱼薯条较为推荐👍🏽 宫保牛柳粒同熳谷虾其实都正常发挥已经好过唔少cafe 最后甜品叫咗杂果芭菲 ($108)亦都系必食推介,外表打卡一流,未食放喺度已经吸引咗劲多人嘅眼光,因为我哋坐外边围,背后行过嘅人见到都哗哗声芭菲面先有两片蝴蝶酥,下面系忌廉,入边有两球雪糕😋 啫喱、杂果、谷物等等好多层次总体我觉得服务、味道、食物摆盘都对得住价钱,等佢有
总体我觉得服务、味道、食物摆盘都对得住价钱,等佢有埋Main course 一定会再去👍🏽