2020-04-25
📍椰子日记~油麻地📍之前见到几次呢间黄到金嘅小店告急左几次,今次终于嚟帮衬!💛小店系以椰子做卖点,而且有一大片嘅连侬墙同埋唔同嘅文宣🎗店面都几细,有一两个位俾人堂食,多数见到啲人外卖拎走😂收钱同整甜品都系同一个人,所以大家要俾啲耐性等佢整😉1️⃣杂果芋圆椰冻 $48甜品用咗成个揶壳嚟装住,卖相已经好吸睛🤩入边嘅生果有芒果同香蕉味,未称得上为杂果😂不过芒果真系好甜!而呢个甜品嘅重头戏芋圆则是有点硬同韧,口感奇怪🤔下面嘅椰冻都系冇乜椰子味😔2️⃣椰香雪绒玫瑰红茶 $29呢个饮落真系好解渴!有椰子奶盖系上面,好特别😋玫瑰味就唔重,而且唔会话好甜,啱晒我🤩💡总括而言,大家经过嘅话记得嚟呢度买一杯嘢饮试吓😙甜品方面就普通啦,可能其他款式会再好食啲😆黄色小店就一定要支持啦!💛#hkhungryfoodie油麻地#hkhungryfoodie台式#hkhungryfoodie甜品
1️⃣杂果芋圆椰冻 $48
2️⃣椰香雪绒玫瑰红茶 $29