2023-11-16
Coffee Hwajeon 커피화전尖沙咀柯士甸道西1号ELEMENTS圆方水区1楼1028B号舖味道评分:☄️(必食之选)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️烤牛肉紫菜包饭 $92利用紫米饭制作,净系颜色已经非常吸引到我😆10旧都有一定厚度,紫菜包饭的魅力就系在于一次过有多重味觉享受☺️依个条件绝对fulfill到,我食得非常满足🫶🏻Desserts☄️伯爵茶布甸牛角包窝夫 $145打卡必备😭另外它是由多款食材组成,除咗窝夫同布甸外,仲有cream、雪糕、蕨饼等🩵一次过满足我几个愿望👏🏻以上食物配上伯爵茶酱,又再好食啲,又有淡淡的甜味又有茶香味😻☀️秋夕药菓芝士蛋糕 $60药菓味道有少少似麦芽糖的糕点😙口感偏硬但一试无妨~但佢哋呢款芝士蛋糕都几高质,食落系软绵绵,相对轻盈的芝士蛋糕🍰Drink每一杯饮品都有配上一个传统韩国花煎🥰系一个烟韧的糕点,内有红豆馅~☄️Lotus焦糖奶昔(冻)名符其实,真系好lotus! 佢既质地系偏厚重的,但甜度恰到好处,唔会过甜🫶🏻☄️盛放花开燕麦奶(热)材料比例做得好好,食落轻盈,唔洗怕佢燕麦奶味好出🙆🏻♀️有少少似少甜的好立克🤪啱晒我口味😎❤️
味道评分:☄️(必食之选)>☀️>🌤>⛅️>💨
Drink
传统韩国花煎
传统韩国花煎
Lotus焦糖奶昔
☄️Lotus焦糖奶昔(冻)
盛放花开燕麦奶
☄️盛放花开燕麦奶(热)
❤️🔥餐厅设有榻榻米座位🙆🏻♀️要除鞋xd
❤️🔥放心都有普通座位~
❤️🔥强烈建议book定位先去~
❤️🔥最后既最后,口味尼家野因人而异啦~