2022-02-09
📍Chang Thai Restaurant & Bar📮铜锣湾骆克道459-461号The L. Square7楼.话泰国系香港人既乡下应该无咩人有异议😌以往仲飞得果阵, 身边总有几多个星期五晚冲去机场赶飞机飞BKK既朋友仔喺左紧, 认同既话快啲系下面留个言先啦~.泰国菜出名色香味十足, 喜欢重口味浓味菜式既我地又点会错过😗呢间新开既泰菜餐厅系位于铜锣湾少少近湾仔方向The L. Square, 相信识饮识食既您地一定知道呢栋有好多餐厅商业大厦啦.泰式烧猪颈肉 HKD108烧猪颈肉系其中一款最爱既泰式小食🐷呢度既猪颈肉肉质爽口, 烧完之后边位㶶㶶地非常香口, 配埋酸酸辣辣既酱汁更加惹味🤤芒果蟹肉炒饭 HKD118份量几多, 厨师手势好好, 炒饭炒得好干身, 🍚饭粒粒粒分明, 芒果粒好甜, 捞埋旁边既腰果同肉松口感好丰富, 唯一略嫌蟹肉唔够多蒜蓉炒芥兰 HKD88芥兰炒得好有镬气, 蒜蓉香味满满🧄.餐厅食物质素唔错, 仲放左好多心机系装修果度, 喜欢打卡既朋友仔记得唔好miss左门口个干花墙x秋千corner, 呃like一流📸.整体环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道:🤤🤤🤤🤤服务态度:🕺
泰式烧猪颈肉 HKD108
芒果蟹肉炒饭 HKD118
蒜蓉炒芥兰 HKD88
芥兰炒得好有镬气, 蒜蓉香味满满🧄
整体环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤