2021-12-17 88 浏览
呢间由ToNick恒仔开嘅川菜餐厅 相信ig都洗晒版 终于到我trytry佢🍴佢地嘅大厨仲有20年经验 将川菜变得更少油 辣得有层次 保留川菜嘅香辣 同时避免太重口味👨🏻‍🍳店员服务态度都非常好 值得赞👍🏻.📌前菜 碟/$9菜脯有麻油同辣味 唔算太咸😛中华沙律带麻辣 都几辣 只辣系麻辣鸭肾个只辣 够麻‼️补充番 一嚟到就会放低两碟前菜 默认左要收钱🙈.📌酸菜鱼 $268系呢到嘅招牌菜之一🌟入面有自家腌制嘅酸菜,宽粉,芝麻,白精灵菇,椒麻,大豆芽,菊花花瓣,辣椒,豆卜,姜同芫荽😋觉得汤底比较偏油🥺后劲有啲麻🥵都几多鱼片 冇骨好滑🐟唔小心食到啲菊花花瓣 又真系好香菊花味🌻芝麻都好香😍叫咗小辣真系啱啱好 都已经会辣到打乞嗤🤣酸菜唔算好咸 大豆芽好爽🤤宽粉可能煮得太耐 碎晒 但系索哂啲汤好好食😎所有配料都好入味 菇索到啲汤既酸味 不过豆卜就索得太劲就比较偏咸 配饭食啱啱好🍚.📌炸馒头 $58系川菜嘅经典小食‼️超级无敌好食 外皮金黄香脆 内里软,熟香甜🤤必食之选👍🏻就算放耐咗都依然好脆 加埋个炼奶真系超正❤️‍🔥上菜𠮶阵仲好豪华 成架船咁仙气飘飘 喷哂雾咁 食得又睇得🥳.📌香辣蚂蚁上树 $128佢其
📌前菜 碟/$9
前菜

📌酸菜鱼 $268
酸菜鱼

📌炸馒头 $58

📌香辣蚂蚁上树 $128
佢其实系炒粉丝 加咗葱,肉碎,辣椒碎,冬菇🤩叫左小辣 唔算太辣 但系有椒麻嘅味道🥰就咁食啲冬菇系有汁爆出嚟 好新鲜🍄唔太咸 唔算太特别🤔
香辣蚂蚁上树

📌蒜泥白肉 $78
白肉加埋啲生葱,芝麻,青瓜,蒜蓉 好绵密甜甜地😚成块夹埋啲蒜蓉好香口😝不过个人来讲觉得肉比较偏肥🤭
蒜泥白肉

📌王老吉 $9