唔少食家都来过呢间点脏脏提拉米苏,咖啡打卡☕️今日终于呢到呢边潮圣,一早同姊妹约好时间,即使落住大雨都无碍我地两个既约会🤣☝🏻,带著期待入去由门口见到落地玻璃门窗设计,相信晏就系到饮杯咖啡非常享受,连餐牌设计真系几靓,非常有心机设计Cafe统一风格,成间餐厅主色调都系黑色,连drink menu都系用灰黑色厚簿夹,几型格、smart感👉🏻慢煮鸡扒汉堡一嚟左个竹炭黑慢煮鸡扒汉堡,顾名思义面包🥯呈黑色,衬碟都用埋圆黑碟,配埋一大堆粗薯条,先讲慢煮鸡扒似质鲜嫩,入味,用辣既酱腌,辣味非常刺激汉堡配料有:蕃茄块、生菜丝、洋葱丝、沙津酱,一大啖咬落去真系非常之好味道!粗薯条食得出鲜炸,入面有厚厚既薯蓉,系粗薯迷会爱既薯条👉🏻蟹肉墨鱼圈🦑意大利饭面头有墨鱼圈、露笋、香草、蟹肉碎,同一粒粒大而分明既饭粒,入口食得出系意大利饭专用既饭粒,比起一般米更厚实,另外收汁做得唔错,唔会稀亦唔会干杰,浓浓既蟹肉、墨鱼鲜香味道,两个人份量食到尾唔会太饱腻👉🏻自家制脏脏提拉米苏至想试既甜品出现,卖相十足,外型似星空感觉,朱古力酱、朱古力碎、冧酒Cream配合薄薄蛋糕底,甜而不腻,最钟意系佢拣左有夹心既松化饼碎衬托,口

慢煮鸡扒汉堡

👉🏻慢煮鸡扒汉堡

蟹肉墨鱼圈🦑意大利饭

👉🏻蟹肉墨鱼圈🦑意大利饭
自家制脏脏提拉米苏

👉🏻自家制脏脏提拉米苏
至想试既甜品出现,卖相十足,外型似星空感觉,朱古力酱、朱古力碎、冧酒Cream配合薄薄蛋糕底,甜而不腻,最钟意系佢拣左有夹心既松化饼碎衬托,口感上更加丰富,呢款会系女士至爱既一款甜品,果然冇失望💋🥰
绿茶鲜奶🍵latte

💗绿茶鲜奶🍵latte
偏好浓既绿茶味道,唔会过份鲜奶味,平衡感唔错,绿茶比较多,配合埋拉花效果,显得有心思设计
黑糖培茶鲜奶latte
💗黑糖培茶鲜奶latte
原以为落亲黑糖饮品都会偏甜,出乎意料外,黑糖配搭咖啡中和左涩味,保留黑糖香味,拉花一样咁出色,女士男士都值一点既咖啡☕️

整体而言,环境、食物质素既评分十分之高水准,呢到坐位上枱与枱之间距离较近,对两位女士影响唔大,男士就可能会少许逼,服务安排上真的有待改善

门口虽然有90分钟用餐时间限制🚫,职员带位时没有提醒,当天用餐时间肯定没到关门时间,旁边亦仲有唔少用餐中客人,门口冇客人排队,员工可能见时间差不多,没提前10-15分钟提醒

「💢甜品上枱唔够10分钟,不理枱上餐点未食完就已清收,最离谱客人未走连水杯都收走!」

Cafe既食物、环境质素对得起收费
,但服务安排同职业态度都令我同姊妹十分唔舒服
,印象十分深刻⋯⋯呢个价钱换呢次体验,下次未必返转头一试☹️
蟹肉墨鱼圈🦑意大利饭
2021-02-26
$223.5 (晚餐)
  • Dirty Tiramisu