2023-04-12 1059 浏览
炯记餐室🐔🍜今次嚟到一间望落几骨子嘅茶餐厅,餐厅睇落好光鲜好打卡able!❤️谂住价钱应该唔平啦,结果又意外地抵食,都几推介大家经过可以去试吓,荃湾、长沙湾、尖沙咀、北角都有分店,梗有一间系你左近~😽我哋今次就叫咗二人满足套餐,💰$198就埋到单,有餐汤🥣、两个小食🥙、手撕鸡🐔、牛腩牛肚🐮、太子鹅油捞面🍜、鹅油生菜🥬同埋两杯餐饮☕️!肯定大家食到捧住个肚走!超级抵食🫶🏻🫶🏻💯二人满足套餐 $198麻辣手撕鸡🐔 (例牌)以为例牌份量应该唔会好多,点知嚟到两个嚟讲都好够食,辣油唔算太辣,属于大部份人都可以接受嘅水平,味道唔错🤤🤤清汤牛魔王🐮(例牌)本来以为清汤会无乜味,但原来系卤水,淡淡药材味加上微微清甜,减去牛肚既内藏味,长时间炆煮,将味道逼入食物之余,都令到食材变得软滑👍🏻👍🏻酸辣蒜香云耳我自己食落就觉得佢冇乜酸味,有少少麻辣、蒜香再加埋芝麻,味道都几香口,系一个健康有益嘅小食!🫶🏻麻辣鸡肾🐔唔会煮过火,加上有诚意地厚切,份外啖啖爽口弹牙,我建议麻辣可以再多,到时就会变成一碟伴饭小菜鹅油生菜🥬同正常生菜比起来别有一番风味,又唔会太油腻,配埋其他𩠌同埋鹅油捞面一齐食啱啱好喇!👍🏻太子鹅油捞面
炯记餐室🐔🍜
二人满足套餐 $198
麻辣手撕鸡🐔 (例牌)
清汤牛魔王🐮(例牌)
麻辣鸡肾🐔
鹅油生菜🥬
太子鹅油捞面 🍜(2碗)
爽口弹牙嘅粗面,配上鹅油,香而不腻,值得一提嘅喺呢度嘅粗面并冇碱水味,所以同鹅油配合得更加好!推介!💯💯
冷热饮品(2杯)
麻辣手撕鸡
清汤牛魔王