2023-01-05
系K11行完街, 见到呢间餐厅装修好靓, 最岩打卡, 于是就入黎试下!嗌左个Season Greeting $398 + $58 艺术打印朱古力餐汤系南瓜汤: 饮落去非常creamy, 食到粒粒南瓜, 师传亦都落左少少黑椒, 更为开胃!带子虾沙律: 香煎带子呈金黄色状态, 食落去生熟程度岩岩好, 而虾肉亦都好弹牙爽口, 咬落去啖啖肉非常满足! 沙律亦都好fresh好新鲜, 上面沾左少少黑醋汁, 食落去更为香口和牛10安士 (5成熟): 和牛好淋好嫩, 肥瘦适中, 虽然系5成熟, 但食落去一d都唔觉得好腥好生, 再配埋少量既芥末酱+盐, 食落去更加突出牛肉鲜味, 另外仲有d南瓜做配菜, 可以中和之前既饱腻感甜品拼盘: 分别有朱古力雪糕+pancake+tiramisu, 雪糕入面食到少量朱古力碎片, 口感好丰富, 而pancake好松软, 配埋个忌廉+士多啤梨, 食落去好有层次! 而tiramisu有比较浓既coffee味, 可能较苦涩左少少, 但食落去都接受到既, 食唔到苦既朋友要稍后留意下啦到最后杯艺术打印朱古力先系重点, 因为可以将自己中意既相send俾店员, 然后就会直接prin
到最后杯艺术打印朱古力先系重点, 因为可以将自己中意既相send俾店员, 然后就会直接print出黎架, 完全岩晒打卡影相用呀! 有coffee/chocolate底可以选择, 而我就拣左chocolate, 饮落去正正常常, 有少少冰凉感觉~
So far, 呢间餐厅既质素的确几高, 虽然价钱稍后贵左少少, 但绝对对得上价钱呀~