2023-05-13
「一泷」位于铜锣湾登龙街,上到去即刻忍唔住哇左声,因超靓同好有日本feel,先从江户时代风格嘅装修感受一下气氛,听讲呢度主要系由西村师傅同水崎师傅两位日本大厨主理,难怪各式料理都好精心打造😍食物种类款式好多 有选择困难症嘅我好头痛好彩见到呢个套餐 每款食物都有啲好抵食🌟特选盛盒任选六款海鲜北寄贝 圣子 粒贝 象拔蚌 虾 地蛤全部海鲜都超新鲜!!放去炉烧熟左好好食!熟左既鲜味重出🥹🥹佢好贴心咁有埋指示教每款海鲜要烧几耐🫶🏻🫶🏻+沙律青橘啫喱三文鱼籽桃大朗蕃茄好钟意酸酸地既味道,好开胃+刺身盛鲷鱼薄切 深海池鱼 赤身 金目鲷 𫚕鱼 各一上碟既摆碟装饰好讲究,刺身好新鲜+饭/面鳗鱼茶渍饭茶壶煲倒既茶渍捞埋饭食好正,饭唔太硬,好有咬口,加埋鳗鱼食重有口感 甜甜地几好食+甜品一泷布甸好得意!系用鸡蛋形既透明玻璃器皿装住,布甸表面有一层烧过既焦糖,感觉好似食紧法式焦糖炖蛋😍又唔会太甜,好好味,难怪系人气甜品
食物种类款式好多 有选择困难症嘅我好头痛
好彩见到呢个套餐 每款食物都有啲好抵食
🌟特选盛盒
任选六款海鲜
北寄贝 圣子 粒贝 象拔蚌 虾 地蛤
+沙律
青橘啫喱三文鱼籽桃大朗蕃茄
好钟意酸酸地既味道,好开胃
+刺身盛
鲷鱼薄切 深海池鱼 赤身 金目鲷 𫚕鱼 各一
上碟既摆碟装饰好讲究,刺身好新鲜
+饭/面
鳗鱼茶渍饭