🥚蛋美好钟意揾静嘅地方散下步🫶🏻✨极隐世庭园主题花系打卡Cafe✨❣️环境同食物质素都好满意🥺☺️.呢间位于元朗锦田嘅cafe🤍呢间book mark咗好耐一直都好想去🥺好钟意呢度够远离繁嚣🤍而且系以花草庭园为主题嘅布置🫶🏻加上有唔同嘅打卡位🤍例如我打卡咗好耐嘅白色鸟笼同furniture lab参观😛🫶🏻❣️呢间我谂大部份座位都系户外~好加分位嘅位系餐厅好贴心有准备蚊怕水🫶🏻🤍得闲放假可以同朋友带毛孩去叹一叹🥰✨.1️⃣烟熏火腿法式可丽饼(💰$138)🤍呢个好钟意🥺饼皮软糯入面嘅说好多椰菜丝🫶🏻仲有少少沙律酱、火箭菜、半熟煎蛋、车打芝士、千岛酱✨口感几丰富而且松软多馅🤍🥰唔会有其中一啖觉得单调‼️咸咸地甜甜地咁好钟意🥺我朋友几钟意火腿😛不过如果可以再烟熏多啲就好了🥺🫶🏻2️⃣蒜香蟹肉意大利粉(💰$168)🤍意大利粉入面有洋葱、蟹肉、带子、小蕃茄、辣椒粒🤭几钟意个蒜香味够重辣辣哋🥰🫶🏻个底𠮶度好多蟹肉同洋葱‼️意粉嘅软硬程度亦都啱啱好👍🏻不过落少啲油会更好🥹3️⃣Matcha Latte(💰$65)呢杯稍微冇咁钟意🥹冇谂过咁甜🥹不过我本身系饮开微糖所以呢样都真系见仁见智~4️⃣川宁玫瑰洛神花草茶(💰$78)见只
🥚蛋美好钟意揾静嘅地方散下步🫶🏻✨
极隐世庭园主题花系打卡Cafe✨❣️
环境同食物质素都好满意🥺☺️
1️⃣烟熏火腿法式可丽饼(💰$138)

2️⃣蒜香蟹肉意大利粉(💰$168)

3️⃣Matcha Latte(💰$65)

4️⃣川宁玫瑰洛神花草茶(💰$78)
见只颜色就知因为用嚟影相先叫😛不过后尾转左热饮因为真系吹到有少少凉🥹
我自己觉得呢度真系世外桃源😛虽然食物嘅价钱同闹市嘅差唔多~但可以享受嘅景同设施都多好多😛🤍交通系有啲唔方便😿不过久唔久一次都可以嘅✨🤭
📍 Muse Furniture Lab (元朗)
元朗锦上路26C号地铺
🤍[8/10]
#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #锦田 #锦田美食 #日式 #西式 #港式 #咖啡店 #意粉 #带子 #烧汁 #hongkongfood #可丽饼 #意大利饭 #咖啡 #美食分享 #必食之选 #三文鱼 #意粉 #烟三文鱼 #沙律 #粟米汤 #火腿 #蟹肉 #柚子茶 #生日聚餐 #节日庆祝 #朋友聚会 #情侣庆祝 #花茶