2020-02-26
尖沙咀真系好大,今日黎到流尚坊呢栋未去过嘅大厦。呢间Whatever Bar & Restaurant,装修令人眼前一亮,墙上有啲霓虹灯牌可以打卡,有室外位置,可以做cocktail session。食物方面,新开业所以选择未算好多,我地就拣左Crab Risotto ($128) 仲有Lava Cheese Beef Burger w/ Fries($138)。Crab Risotto ($128) 真系好多好多蟹肉,每啖都好有蟹味,上面仲有蟹膏添。Risotto嘅饭系比传统意式煮得更腍,我就几钟意喇。Lava Cheese Beef Burger w/Fries ($138)呢个打卡都非常适合,中间一只完美嘅太阳蛋,好流心。汉堡扒半熟,上面有超有味嘅蘑菇,仲有半溶嘅芝士,当然唔少得爽脆嘅生菜。饮品我地叫左两杯Mocktail,由呢度后生Bartender根据我地嘅喜好而特别调制。一杯系士多啤梨味,一杯系青柠味,都系非常清新,打卡亦一流!
Crab Risotto ($128)
呢个打卡都非常适合,中间一只完美嘅太阳蛋,好流心。