2023-04-13
今日同两个朋友去咗呢间Cafe度食嘢,一去到已经比门面吸引,好多嘅绿色植物🌿。我哋时间尚早,所以可以拣到上2楼嘅位置坐,上到去俾个大帐幕吸引,仲同fd影左n咁多张相打卡🤩📸入正题讲下野食,因为复活节关系,有几样Easter Special,咁就梗系试下啦!<🥕Carrot Mountain>本身红萝卜呢样野唔系人人钟意食,但我一食落去系以为系蕃薯!有d 烧焦焦地咁,甜到呢~ 萝卜下面既系烟肉薯蓉,配埋d溏心鹌鹑蛋,巧正正!<🍹Spring>酸酸甜甜既味道,好醒胃!最特别系加左d 风干红萝卜丝落去,又估唔到几得意😛<🌶️香辣北非蛋配法式长棍面包>呢个有惊喜㖞!本身呢个系全素,啱晒我地有个素人fd🤪。我本身又钟意食辣,所以有少少辣我劲钟意!下次再encore!😋<🦩Pink Guava Iced tea>呢杯野好靓靓,饮落都系酸酸地,好清新🍹我仲唔浪费食埋d鲜石榴😛<🍝经典卡邦尼意粉>我地谂住叫个意粉食,就试下佢地个经典。佢地强调冇用忌廉煮系用蛋汁煮出黎,我其实唔知有咩大分别,不过食落又真系几好味,最好系d粉唔会
<🥕Carrot Mountain>
<🍹Spring>
<🌶️香辣北非蛋配法式长棍面包>
<🦩Pink Guava Iced tea>
<🍝经典卡邦尼意粉>
我地谂住叫个意粉食,就试下佢地个经典。佢地强调冇用忌廉煮系用蛋汁煮出黎,我其实唔知有咩大分别,不过食落又真系几好味,最好系d粉唔会连埋d汁一pat pat!赞👍🏻
<☕️espresso tonic>
一间Cafe 又点少得咖啡呢~ 试左呢杯 espresso tonic, 好饮好香!完全冇令人失望!❤️
总结:野食几好食,环境好,不过唔多枱。其实好想试埋d甜品!但可惜冇咁多时间🥺唯有下次再去👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️
*临走时我仲买左两条无糖organic Chocolate🍫😎🫣🤪