餐厅: Cupping Room Coffee Roasters (海洋中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
有幸做到呢间第一个食评😚来一个详细嘅食评加环境评俾黎呢度打卡嘅朋友啦!简单讲:食物环境系几OK,但多人加嘈杂超扣分🥺𝙁𝙤𝙤𝙙🌹 Garlic cream pastry (私心推荐!)一款一个女仔食晒成个可能会腻、但值得一试的garlic cream pastry! 好香好靓、好味到我挂住食、唔记得全名😃⚠️记得约埋你啲港女frd share食🥀Cheese and swiss croissant Ummm基本上合埋眼你话喺百佳买黎翻叮我都信😂个味普通到不能再普通....仲要超硬😀,如果你黎到想扮港女细细力用刀切,就唔该唔好拣呢个,完全冇croissant 应有嘅酥皮口感试左两杯野饮:Coffee tonic正常水准Hojicha latte有拉花,都系正常水准,唔太甜⚠️扣分位系野食唔够热,好似连reheat都悭返咁😃 对冬天只手长期量体温都「low temperature 」的Jenny黎讲系大失分位𝙀𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩以前去过啲所谓「海景」cafe,得一个位见到海仲要碰运气😀。其他位普通到真系想走人🙊但呢间多数位都睇到海!悭返啲排队时间影多两张相😌可惜,无论个景先天环境几好,当完全不
简单讲:食物环境系几OK,但多人加嘈杂超扣分🥺

𝙁𝙤𝙤𝙙
🌹 Garlic cream pastry (私心推荐!)
⚠️记得约埋你啲港女frd share食

🥀Cheese and swiss croissant

试左两杯野饮:
Coffee tonic正常水准
Hojicha latte有拉花,都系正常水准,唔太甜

𝙀𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩
但呢间多数位都睇到海!悭返啲排队时间影多两张相😌

可惜,无论个景先天环境几好,当完全不懂收敛的食客遇上劲迁就的店员,真系有少少糟蹋间野。

首先,啲人真系可以癫到长期霸住所有,系所有!海景位....唔讲我真系以为佢地未见过海😀真系想离远睇下个海都睇唔到

即使去个日系平日,仍然长期爆满。身边啲人已经影到进入忘我境界😅疫情下仍然就咁摆杯咖啡喺地下影....都算,坐我附近有个疑似KOL甚至即场除到得返件低胸背心超短裙,就咁企喺度影摆pose影相🙃 其实想出位唔系问题,但铺面咁细,店员行出行入又要避开你、食客经过又要被逼睇你表演.........唔好啦lol。

而其实店员系可以做多少少😂劝喻下啲人唔好咁癫

如果你仲想碰一碰运气喺度享受昙花一现的宁静时光,Jenny只能够建议一开铺,又或者临收铺入去

Hojicha  Latte
2021-01-05