2024-07-07
今次黎到位于观塘区裕民坊,彷佛置身于异国既悠闲西餐厅。成间餐厅内外以白色为主调,仲有大量浅色植物点缀,有种清新自然的氛围。望到悬挂既水晶吊灯,同埋摆喺枱边既小花,散发出阵阵欧陆情怀,好适合影靓相打卡😆。麻雀虽小,五脏俱全,风口位仲特登set左挡风板,防止吹住客人,好少有餐厅会咁样做。一边食野一边听住好chill既歌,除左欣赏优雅的环境,喺度食野真系一大享受🥳⭐️香煎银鳕鱼柳巴马火腿芦笋卷伴芦笋茸鲜鱼忌廉汁银鳕鱼块皮都煎到好脆,鱼肉肉质柔软,嫩滑多汁,个汁由芦笋打成,蔬菜同鱼肉配搭,口感唔单一,淡淡地黑椒同盐调味已经好够味😋推荐度💯⭐️香煎虎虾扁意粉一上碟就觉得好香,虎虾熟度啱啱好,肉质鲜嫩弹牙。每条意粉都比啲汁包围住,啖啖都食到虾油香,咬到铺面既红椒丝,啲味道提升左成个酱汁层次。⭐️Homemade TiramisuTiramisu用杯黎上,铺面既咖啡粉同糖粉带住苦同甜交战,一入口好浓浸过Espresso既手指饼同芝士味,作为结尾真系非常合适。
⭐️香煎银鳕鱼柳巴马火腿芦笋卷伴芦笋茸鲜鱼忌廉汁
⭐️香煎虎虾扁意粉