2023-05-25
《Tapa Room》呢间喺山林道嘅楼上西班牙🇪🇸餐厅,除咗有酒饮🍷之外,重有好多款唔同嘅tapas,而且…….嚟打卡仲好靓添‼️环境一出2楼,成条走廊都系白色同蓝色嘅吊灯💡,喺度影相📸️真系超级超级之靓呀💕食物话明叫《Tapa Room》,所以呢度有好多款唔同嘅tapas。大家就算唔叫main course,斋叫酒,再叫tapas嚟食,其实都可以好饱♥️我同朋友花多眼乱,最后叫咗加泰龙尼亚式烤杂菜沙律($58)、冻切拼盘($88)、西班牙薯仔蛋饼($78)、鹅肝比坚尼三文治($78)。最特别嘅系个拼盘同三文治🥪,前者个红酒烩梨🍐同啲芝士同埋火腿个味好夹,后者个三文治烤得好香,出面个皮好香脆,入面夹住鹅肝,好好食👍🏾我哋重叫咗个main course — 黑安格斯肉眼牛扒配香草🌿青酱($248)。呢个扒同样系不得之了,块扒煎得好香,连d蕃茄仔都好入味🤤至于酒类方面,由于佢系西班牙餐厅,所以当然唔少得有不同味道嘅sangria啦🍷我哋就叫咗个最Classic嘅红白酒,餐厅又整得几入味同几香,尤其是个白酒,好易入口,水果味都几重,好啱女仔饮🫶🏾而重点系呢两杯只系$48,真系超抵‼️如果你同我一样都
食物
如果你同我一样都钟意打卡同饮sangria,记得要bookmark定《Tapa Room》啦😍