2024-02-15 81 浏览
上网见到呢间日式「幸圆」餐厅既招牌刨冰非常打卡,不禁放工即刻过黎品尝。餐厅环境舒服整洁,配上日式木系风格设计。食物摆盘卖相十分好,色彩缤纷,食落幸福感满满而且赏心悦目。不得不提服务员既态度亲切有礼,面带笑容,用心介绍不同既菜式同饮品,一流既用膳体验。幸圆海鲜丼有赤虾、海胆、三文鱼、油甘鱼、赤身、鱿鱼、八爪鱼、带子、三文鱼籽、蟹籽、香葱拖罗蓉,不同既剌身切成薄片铺系饭素同珍珠米上,啖啖都有不同海鲜的味道,口感大满足。黄金蟹肉芦笋忌廉扁意粉蟹肉意粉配上莴笋、芦笋、蘑菇、烤杏仁片,一爽脆一软淋,淋上咸蛋黄忌廉汁有意外既惊喜,份量十足。芋泥麻糬刨冰一上枱已经哗一声,卖相十分之打卡able 。绵绵嘅刨冰配上香芋味酱汁。表面铺上芋头粒同埋麻糬,麻糬口感烟靭。刨冰食到入面原来有其他食材,水晶珠、芋圆、白玉,令到成个甜品嘅口感更加丰富。旁边嘅黑糖酱亦都能够带出甜品嘅香味。士多啤梨芝士奶盖牛角包窝夫入口有惊喜,窝夫喺酥皮质感入口咸香,配上芝士奶盖非常之夹,而士多啤梨嘅酸酸甜甜亦都可以中和成个甜品嘅感觉。

幸圆海鲜丼

黄金蟹肉芦笋忌廉扁意粉