2024-09-07
喺圆方附近做完嘢紧系要揾嘢食慰劳吓自己喇~ 今次食咗依间打卡able又好味嘅韩式Cafe😆依度仲竟然有韩式传统煎米饼~2个人食到好满足🤰🏼🫃🏻除咗食得开心~我仲影咗好多靓相🥰🐥炸鸡嗌咗2只味嘅双拼半半炸鸡,芝士味又香又够浓郁好出色👍甜酸味系水准之内都唔错😌 鸡炸得啱啱好,外脆内嫰,仲有脆香嘅薯条tim 🤭~🍮甜品有伯爵茶布甸牛角包窝夫🧇伯爵茶爱好者必试👍👍意外惊喜系佢连配嘅雪糕都系伯爵茶味架💕 整份嘅配搭相当丰富,窝夫充满牛油香外脆内软味道几唔错夹住嘅有Cheese、Cream同焦糖脆片🤤伴有茶香满满嘅伯爵茶酱比你随个人口味淋上去~ 而布甸🍮都系充满茶香嘅,质地软硬适中口感几滑,仲有Q软可口嘅蕨饼 。份量都好大份🫣两个人好够食~🌸樱花满开刨冰🍨 造型卖相都相当吸引💗粉嫩色系 美感满满~ 少女心绝对会😍 淡淡花香嘅冰中间有酸甜嘅豆蓉馅、烟靭嘅麻糬。外围仲有樱花🌸芝士糕围绕住~ 顶部洒有草莓干碎、淡忌廉同樱花饼干~酱汁系带酸味嘅梅味,口感相当丰富😆🍹嘢饮方面嗌咗🍊韩国柑橘梳打同🌸樱花树下奶昔😛各自都配咗一旧花煎🥰依个花煎系传统嘅韩式甜煎米饼,面用咗黄色嘅食用花睇落好精致好靓食落表层软糯QQ
2个人食到好满足🤰🏼🫃🏻除咗食得开心~我仲影咗好多靓相🥰
🍹嘢饮方面嗌咗🍊韩国柑橘梳打同🌸樱花树下奶昔😛各自都配咗一旧花煎🥰依个花煎系传统嘅韩式甜煎米饼,面用咗黄色嘅食用花睇落好精致好靓食落表层软糯QQ带少少微微嘅咸米香入面包有甜甜地嘅🫘红豆馅🤤咸甜感觉好正❣️大爱🫶🏻下次嚟会想试吓佢其他款嘅花煎类菜式呢~又靓又好打卡😆又好味😋 樱花树下口感幼滑有淡淡茶香、柑橘梳打清甜橘香系清爽嘅感觉啱啱好可以平衡返食甜品嘅甜度😌
环境有一种温柔优雅嘅感觉,以花为主题、座位仲有榻榻米嘅卡位,门口仲设有打卡位🤭有埋道具架~ 依度真系好啱啲钟意打卡同gathering 嘅朋友仔嚟聚会💕