2021-10-12
Picnic Afternoon Tea Set $398间餐厅分咗两部份,分别系西餐同泰式餐厅,个Tea Set属于西餐,每日3:00-5:30pm供应,有4款咸点、4款甜点、2款松饼同埋饮品,呢间Tea Set嘅仪式感好重,当我哋叫左个Tea Set后,侍应会帮我哋铺一张红白格仔野餐枱布,而啲食物仲会用野餐篮装住,方便我哋卡打😍😍嘢食方面,咸点同甜点较为普通,带有泰式风味,反而个松饼几surprise,有两款味道,一个系原味同班兰味,味道唔错,食落劲松化,但就好易散晒,食到周围都系🤣😂🤣😂-泰式奶茶+$28开头以为泰式奶茶会好甜,但饮落唔算好甜,茶味好重,不过就饮落就冇咗泰式嘅味道🙈🙈🙈-草莓乳酪+$38草莓乳酪唔算好甜,饮得出系用新鲜草莓调配,乳酪味都重,但系如果可以甜返少少会更好,因为我平时饮品饮开半糖,都觉得唔够甜🤣🤣🤣-蟹肉长通粉 $168呢个长通粉口感烟银,味道浓郁,劲足料,有好多蟹肉同蟹子,食落啖啖一丝丝嘅蟹肉,值得推介👍🏻👍🏻必食😋😋👍🏻👍🏻-整体:个下午茶餐食物味道唔算好出色,但环境搭救,粉红色嘅装修非常打卡able,坐得又舒服,性价比都算高👍🏻👍🏻系一个同闺蜜吹水
泰式奶茶+$28
草莓乳酪+$38
蟹肉长通粉 $168
整体:个下午茶餐食物味道唔算好出色,但环境搭救,粉红色嘅装修非常打卡able,坐得又舒服,性价比都算高👍🏻👍🏻系一个同闺蜜吹水聚会嘅好地方☺️私心推介蟹肉长通粉😋😋