- 私心几钟意嘅cafe!香港大部分cafe都系西式,呢种简约韩风cafe真系好少见 平日大概三点去到,人流都唔少👯 佢哋啲饮品可以拣用玻璃杯/胶杯,其实两种杯都好啱打卡,不过我哋今次就拣咗胶杯先,觉得上面贴咗佢哋嘅名特别啲😽☕️Blue Latte 💰60 系”milk bar special”里面嘅其中一款饮品,啡白蓝三层好靓😌 自己每一层都试饮咗一啖然后再沟匀佢饮,最底下蓝色𠮶层甜甜地似系糖浆(?) 其实就系平时café latte嘅味道再甜少少,不过打卡真系一流🤎🤍💙·🍵Matcha Milk 💰55 呢杯都有渐层效果,不过朋友就话淡咗少少🤏·🥐Lotus Biscoff Croffle 💰60 有惊喜🥰 首先一嚟到卖相就已经一流,估唔到除咗lotus biscoff呢块饼之外仲有一旧烤过嘅棉花糖~ 佢哋嘅croffle dough由法国进口,特别有牛油香同埋酥脆🇫🇷 棉花糖外脆内软,加埋本身饼唔系好甜𠮶种,所以成个牛角酥窝夫有多重口感之余都唔会腻🤎·下次想试佢哋嘅tiramisu dirty同埋新出嘅72 dark mocha🤤(P.S. 欢迎follow埋我IG @foods
☕️Blue Latte 💰60 [4/5]
🍵Matcha Milk 💰55 [3.5/5]
呢杯都有渐层效果,不过朋友就话淡咗少少🤏
🥐Lotus Biscoff Croffle 💰60 [4/5]
(P.S. 欢迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食 thank you🙆🏻‍♀️)
  • Blue  latte
  • Lotus Biscoff Croffle