2019-07-06 187 浏览
今日星期六嚟到呢间在Joyful Dessert 佢做紧下午茶买任何甜品都送一杯野饮。网上推介芒果拿破仑同埋心太软,于是乎就叫咗个绿茶心太软同埋芒果拿破仑。芒果拿破仑 - 卖相是打卡之选,材料很丰富很多芒果🥭。中间𠮶酥皮好脆好香,而个忌廉甜而不漏,芒果雪糕非常滑。另外仲叫咗绿茶心太软,摆碟非常有心思,有绿茶心太软蛋糕,绿茶雪糕同埋红豆。切下去时朱古力酱好似熔岩咁流落嚟,都几流心。 加上红豆系绝配, 但系因为我唔食太甜嘅关系,觉得呢个心太软有少少甜。仲叫咗个冲绳黑糖Oreo牛乳芭菲 - 入面有大量黑糖曲奇饼碎同埋忌廉, 最上层系曲奇雪糕,层次分明一层黑一层白,不过Oreo饼碎的关系,食到有小小污糟。饮品叫咗斋啡同埋热绿茶鲜奶,另外有个朋友唔想饮野,所以无叫到。下午茶好抵食,一个甜品包一杯饮品, 下午茶之选

下午茶好抵食,一个甜品包一杯饮品, 下午茶之选