2019-11-24
一心谂住落咗堂就去唱K嘅 #小秘书,居然被 铜锣湾Neway CEO 拒之门外🤨 原因系我哋比booking时间迟咗出现😅 不过我哋已经表明会照原定安排七点埋单,唔会赖死唔走... 但系个职员依然坚持(明明当时都无客)😏 咁我哋唯有转阵啦👉🏻👈🏻 见天气凉凉地,#小秘书 嘅 #边炉瘾 又发作😉 不过我哋又唔食得太多,见 大家乐 Cafe De Coral 新一季嘅「打坚炉」又出咗,呢晚就悭悭地喺 #快餐店 搞掂。原来好多 #香港人 都同 #小秘书 一样钟意 #烚吓烚吓 㗎,好难得先比我哋揾到位💪🏻 朋友唔食牛,佢拣咗 #豚肉锅,而 #小秘书 就当然要 #牛肉㶽 啦。平均七八十蚊一个人已经有 #肉🐮有 #菜🥬 仲有杯 #冻饮,难怪每晚都座无虚席。我呢日拣咗个 #沙嗲汤底,将 #干蒜蓉、#辣椒、#葱花 揾入 #豉油 用嚟点 #牛肉 食,味道实在系太合拍😁 其实有时食啲咩真系唔重要,都系揾个机会比自己出去轻松吓❤️ 呢种就叫做 #街坊风味 嘅 #幸福 呀!