九龙湾Eastmark可以话系香港人嘅黄店食堂💛🤣好多出名嘅黄店都喺入面揾到🤪e.g. 齐柏林🌭、蕃茄仔🍅、享乐烘焙🥯而呢间日台料理就喺蕃茄仔隔离~空间好大,超多位🤣每次lunch time嚟就会好似去咗canteen咁🤣呢次反而系放工去~就冇乜人😌舒舒服服食个靓din😗呢间食店主要系食日式丼饭同台式小食~每个餐都会跟面豉汤、前菜(日式螺肉)、茶同甜品🥰几抵㗎!🌟肉燥猪软骨便当 配卤蛋 $58 (2.5/5)身为猪软骨爱好者(🫡坐忘死忠粉),嚟到必试猪软骨啦😗便当有一堆沙律菜、一只溏心蛋、肉燥同两旧猪软骨~猪软骨唔算大旧,软骨部分焖到半透明,食落都算几淋,但就未去到胶质嘅感觉😗而且虽然佢啲骨系煮得够淋,但肉嘅部份就好鞋口🥹感觉就好似食紧汤渣嘅肉😵‍💫肉燥偏向大粒,配合甜甜地嘅卤水汁都几好送饭嘅😉而卤蛋做得几好😋好浓酱油味,而且系溏心㗎😚🌟杂锦吉列海鲜丼 转 咖哩捞乌冬 $62 (4/5)佢好多丼饭都可以免费转咖哩捞乌冬☺️杂锦吉列海鲜包括两件炸带子、一件炸蚝、一件炸蟹钳用一件炸虾🍤全部即叫即炸,上枱全部都炸得金黄色,食落脆卜卜!炸带子嘅炸皮好簿,食落唔算超juicy但都鲜甜😉炸蚝大大只,

🌟肉燥猪软骨便当 配卤蛋 $58 (2.5/5)

🌟杂锦吉列海鲜丼 转 咖哩捞乌冬 $62 (4/5)
佢好多丼饭都可以免费转咖哩捞乌冬☺️杂锦吉列海鲜包括两件炸带子、一件炸蚝、一件炸蟹钳用一件炸虾🍤全部即叫即炸,上枱全部都炸得金黄色,食落脆卜卜!炸带子嘅炸皮好簿,食落唔算超juicy但都鲜甜😉炸蚝大大只,食落都好肥美😋炸蟹钳超有惊喜😍出面餐厅啲炸蟹钳好多时都系假蟹肉😂但呢间系真蟹钳!😍啲蟹肉一梳梳,而且都好鲜甜!反而炸虾麻麻地,炸皮比较厚,但肉就好幼好细只🙈而咖哩乌冬就正正常常~份量都好足够😌overall嚟讲呢个价钱食吉列海鲜系高汁!满意呀💛

每个餐加$15就有小食😍我哋都加咗两份😚

🌟日式玉子烧 +$15 (5/5😍)
想讲!呢个系我喺香港食过算系Top3嘅玉子烧!😍首先$15系超级抵,而且都大份㗎😋玉子烧上面挤满沙律酱同放咗好多木鱼丝,所以食落口已经好惹味🥰重点系佢个蛋系做得好滑好juicy🥹❤️出面大把贵嘅玉子烧系overcook咗旧蛋!但佢冇!仲要好够高汤味~绝对唔会dry!大推!一定要加钱食🤣

🌟台式盐酥鸡3件 +$15 (5/5😍)
呢个都大推呀😍盐酥鸡大大件,而且质素绝对唔系hea你!新鲜即炸起热辣辣,炸粉系好簿😍仲要好脆!绝对系做到盐酥嘅口感同味道,好食过大把台式餐厅🤷🏻‍♀️都系𠮶句,一定要加钱食🤣

最后跟餐有一件甜品送💛一件系抹茶红豆嘅mochi,一件系粉红色类似和菓子的东西🤣抹茶红豆mochi好食!而粉红色和菓子系豆沙+话梅味!咸甜咸甜咁几得意🤪另外仲包咗一杯玄米茶同麦茶☺️系好完满嘅晚餐🥣

总括而言,觉得经过九龙湾附近谂唔到食咩嘅,不妨一试!质素真心唔错😍推介吉列系列😗不过同男朋友一致觉得佢啲小食仲好食过主食🤣🤣大家一定要加!而且职员好好人,态度好好👍🏻呢个价钱性价比都高哦~

加一服务费:❎

回头率:❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

📍地址:鱼木日台美食 (九龙湾)
九龙湾常悦道21号The Eastmark 1楼106号舖
2023-01-06