2012-04-10
以前细个住尖沙咀,都曾经去过。那时对食冇乜要求,但都觉得佢唔系好掂。因为某啲原因,最近又要去一次。间嘢其实都好多嘢食,但就唔系咁好食。第一轮三文鱼唔新鲜。第二轮叫做好啲,但仍然冇乜鲜味,得雪味,如同一般超巿买既一样。满以为烧牛肉应该会好一点,但就好韧。带子圣子炒蚬又熟过龙,想煮碗粉面比囝囝食,点知可能个厨太忙,煮成碗丸但就唔记得煮粉面,仲系用白开水嚟煮汤,好淡味。叫做好啲系个碗仔翅,但都比不上街头间街边小吃!厨房人数十分不足,一个厨要负责埋煮粉面,烧串烧,切烧牛肉。好似连整班Cake都系佢。部份食客亦十分冇礼貌。有唔排队,有推推撞撞,有响Bar枱试饮试食先攞埋位。就算有队排,除咗排第一二个一定有之外,其他都未必有。唔系间嘢出得少,而喺第一二个可以差唔多攞晒!我同囝囝出去攞嘢食都好心惊胆跳,怕一有新嘢出啲人会失去理志咁撞亲佢!最顶瘾系,间嘢间唔中会叫咪话有乜限量推介,叫人出嚟排队攞。矶烧帆立贝,心太软,其实好多正常既Buffet已经大大方方比大家任食,使唔使限量?明系酒店Buffet,搅到间嘢好似庙街酒廊咁,想静静地食餐饭都唔得。间嘢虽然系酒店Buffet,但就打算打平价巿场。所以如果只
间嘢虽然系酒店Buffet,但就打算打平价巿场。所以如果只想食得饱,间嘢绝对可以满足你。但如果对食物质素有要求,就不建意这间了。
题外话/补充资料:
已经好耐冇去食Buffet唔饱...