今日咁啱吾煮饭,又好耐无系街打边炉,出街试吓新嘢,拣左呢间养心殿。环境唔错,以中式屏风做间隔,获分四人枱一张,系独立间隔。锅底:由于鸳鸯锅只以价高者收费,并没有额外加钱,所以拣咗两个同价味道,麻辣锅及酸菜白肉锅。 麻辣锅拣左一只🌶️,锅底有药材香气,锅底内有鸭血同冰豆腐。酸菜白肉锅,就梗系有酸菜同白肉喇,佢仲有 qq宽条粉,不过正所谓"有期望,必失望",今次都唔例外,成晚都觉得酸菜锅嘅味道怪怪的。而呢两款锅底本身都可以追加配料,但选为鸳鸯锅后,则只可选择追加其中一款。拣完汤底就梗系拣配料啦,今次叫咗5款,分别系:手切牛肉(细),御选梅花猪,活九孔,什锦蔬菜盘,鲜甜三蔬(秋葵,玉米,山药)。手切牛肉(细):有点失望,可能自己住家打得边炉多,总系觉得啲牛肉唔够新鲜,又切得比较薄。虽然卖相唔错,感觉始终一般般。御选梅花猪:叫左牛后,系羊同猪,最终拣左猪,嚟嘅系猪,食落系猪,无咩其他感想。活九孔:起初见到海鲜拼盘则每位138(内含虾 2只,带子2只,鲍鱼1只),但本人吾好虾同带子,最后决定只叫鲍鱼好了。 鲜甜三蔬(秋葵,玉米,山药): 秋葵同山药都系我嘅至爱,所以就叫做呢个鲜甜三蔬,不过篮最多嘅

环境唔错,以中式屏风做间隔,获分四人枱一张,系独立间隔

麻辣锅拣左一只🌶️,锅底有药材香气,锅底内有鸭血同冰豆腐。

拣完汤底就梗系拣配料啦,
手切牛肉(细):有点失望

鲜甜三蔬(秋葵,玉米,山药): 秋葵同山药都系我嘅至爱,所以就叫做呢个鲜甜三蔬,不过篮最多嘅都系玉米

什锦蔬菜盘:谂住叫番个蔬菜喇,又吾想得一味,咪点个什锦蔬菜盘啰,点知里面最多嘅系杂菌同玉米米,加上我嘅鲜甜三蔬,差唔多有成一条半玉米呀。 盘内嘅唯一蔬菜,重要系沙律菜

晚市1930后,Facebook打卡,送咸柠7或汽水一杯。

服务普通,几次叫人,都不太理想

有的"今日第一日番工,吾清楚,揾人帮你",但一路都无人嚟帮我呀

有的叫我"等等",等.... 到几时,仲要一路望住你就知你将我忘记得一干二净。

鸳鸯锅:麻辣锅/白肉酸菜锅
免费追加的白肉和酸菜
活九孔
鲜甜三蔬(秋葵,玉米,山药)
什锦蔬菜盘
御选梅花猪
手切牛肉(细)
2018-07-19
鸳鸯锅:麻辣锅/白肉酸菜锅
活九孔
鲜甜三蔬(秋葵,玉米,山药)
御选梅花猪