2024-08-29 343 浏览
今次系尖沙咀打边炉,食打边炉既系呢区好多选择,但拣左间系赫德道附近近地酒吧街既试试 。佢地除左打边炉,都有得唱K,如果又想打边炉又想唱埋K 就岩晒 ,但今次我地只系挂住食食食叫左个胡椒猪肚鸡锅佢个鸡汤好香浓,里面都有猪肚,未食之前已经饮左几磅汤同系咁食猪肚 。佢份鸡好大碟,应该系足足一只鸡,如果叫呢个,已经可以叫少一样了 。个汤越煲越香浓,胡椒慢慢越煲越出味,但又唔会辣 😋由于打边炉要等水滚先有得食,我地另外都叫左长沙臭豆腐同干葱捞面 。臭豆腐表面炸到劲干劲脆,加埋菜铺同芫茜🌿一齐食,超级滋味 。另外一个干葱捞面都出色,香浓入味,够干身,唔太油腻 。再叫左牛双并有牛颈脊同特级封门柳,2样都系厚切架 。牛颈脊只系滚几秒就食得,带少少脂肪,咬落软淋同爽口,封门柳食落牛味重d,一样滚几秒就可以,一样爽口 。佢地仲有其他牛部位可选 。双饺并盘分别有云吞同韭菜饺,双并佢仲可以选鱼皮饺添,小编个人比较喜欢韭菜饺,因为韭菜饺食到韭菜爽脆,皮够簿 。云吞大粒,馅料都满满 。今次一行二人,叫左唔系好多野都食唔晒d鸡,就知佢呢个胡椒猪肚鸡有几大份啦 。如果三五知己去食,相信问题不大,仲可以加好多𩠌添 。📍

叫左个胡椒猪肚鸡锅
再叫左牛双并
双饺并盘

📍 后宫 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4号The Hart地库

2024-08-27