2016-09-27 327 浏览
香港人一年四季都钟意打边炉,火锅亦都成为热门,各家火锅店都会出尽法宝黎到吸引食客,有用靓汤底啦,高级食材,价钱平,特色食材等等,其中好多火锅店会用刺身黎做主打,今日就同大家分享呢间以新鲜象拔蚌刺身同高级食材做主打既上品火锅料理其实上品有好多分店,今日就去左九龙城呢间,地方唔算难揾,好快就去到餐厅,黎到可能时间都早,未见有人龙出现,我同小胖女当然一坐底就开始睇食乜啦坐位布置好好,点解特别要咁捉呢,因为有好多火锅店通常一碟二碟上到菜,迫迫夹夹坐得唔舒服呢到真系抵赞当然唔小得系食物资素啦,我地叫左一个象拔蚌三宝,一个澳门猪骨锅,一碟安格斯牛,一个菜,响铃同一渣竹蔗矛根,系未上菜前店员比左一大盘酱料比我地自己慢慢混酱第一道菜就系刺身三宝啦,有两款配酱比我地,一款系日式,一款泰式,当然酱料都只系辅助真正架势堂系刺身,非常鲜甜,鲍鱼同三文鱼都好肥美,作为开胃菜真系无可挑剔之后就真系打边炉时间啦,先黎一个足料既澳门猪骨锅,入面齐哂栗米,大大旧猪骨,其他朋友系食既时候不访好似小弟咁饮返啖靓汤底,好清好甜,当然打边炉又点会少左肥牛个份呢?仲要系安格斯牛,真系要肥有肥,够哂牛味,用料够哂足料,其他响铃同菜
系未上菜前店员比左一大盘酱料比我地自己慢慢混酱
第一道菜就系刺身三宝啦
,当然打边炉又点会少左肥牛个份呢?仲要系安格斯牛,真系要肥有肥,够哂牛味,用料够哂足料,其他响铃同菜都十分之新鲜
当然最后点少得一份餐后甜品椰汁糕呢?
,当然今次同小胖女食量有限,其实仲有其他野想试,希望有多d套餐岩情侣档黎食啦
顺便提下各位,餐厅有时段离座优惠,适合约埋班friend黎叹返餐高质火锅
2016-09-18
  • 象拔蚌三宝