2024-09-11 367 浏览
今日咁啱喺附近收工,落雨凉凉哋又有啲想打边炉,即刻谂起平时经过都见到呢间宝宝鸡煲好似都好多汤底选择,一于今日就去呢间一坐低店员就有介绍我哋啲汤底同埋推介我哋食一只脆皮走地鸡一于就试吓啦滋补醉鸡锅汤底汤底开头放低时已经闻到好香浓嘅药材同埋酒味,食落去就越煲越浓, 建议要叫一啲好索味既配料, 因为我哋叫咗啲杂菇一开头就倒左落去,最后超入味, 正新鲜脆皮走地鸡鸡皮咬落去有爽脆嘅感觉,老板介绍呢只系养左200日既新鲜鸡,食落去肉质结实,鸡味浓郁,鸡肉带有鲜甜味,食落好有口感雪花牛颈脊黎自贵州既牛颈脊肉质软滑,油脂分布得刚刚好,食落去有牛肉既甘甜,就咁灼几秒就已经食得手打三宝丸(牛丸,墨丸,鲮鱼球)牛丸弹性十足,肉味浓烈,煮完之后更加入味墨丸入边仲食到少少墨鱼肉,好弹牙鲮鱼球鱼香味好浓,配埋芫荽等香料.日本黑豚肉肉质细致,肥瘦适中带有自然的甜味鱼腐大皇鱼腐好滑, 用黎打边炉好夹吸收哂汤底既精华台山蚝呢期真系好钟意食台山蚝Size够大只之余,重好浓蚝味入口滑嫩, 就算煮耐咗都冇缩水招牌猪杂四式出面比较小见到有猪杂叫, 呢度包括有猪膶,猪肺, 猪粉肠及猪大肠各有特色都唔同口感,配埋个汤底再点豉油新鲜

一坐低店员就有介绍我哋啲汤底
同埋推介我哋食一只脆皮走地鸡
一于就试吓啦

滋补醉鸡锅汤底

新鲜脆皮走地鸡

雪花牛颈脊
黎自贵州既牛颈脊

手打三宝丸(牛丸,墨丸,鲮鱼球)
牛丸弹性十足,肉味浓烈,煮完之后更加入味
墨丸入边仲食到少少墨鱼肉,好弹牙
鲮鱼球鱼香味好浓,配埋芫荽等香料
日本黑豚肉
肉质细致,肥瘦适中
带有自然的甜味

鱼腐大皇
鱼腐好滑, 用黎打边炉好夹
吸收哂汤底既精华

台山蚝
呢期真系好钟意食台山蚝
Size够大只之余,重好浓蚝味
入口滑嫩, 就算煮耐咗都冇缩水

招牌猪杂四式
各有特色都唔同口感,配埋个汤底再点豉油

新鲜九肚鱼
第一次打边炉食到新鲜既九肚鱼
估唔到原来唔系椒盐,就咁攞嚟打边炉都咁好食, 虽然有少少骨,但食落鱼肉好滑嫩,必叫!

杂菇拼盘
有金菇, 鸡髀菇, 冬菇同蘑菇
建议一嚟到就加落去汤底
因为最后食嘅时候,样样都超入味,好正

打边炉有边少得嘢饮
仲有大大杯既柠乐同埋咸柠七