2018-05-14
天气开始热,虽然话就话晌香港一连365日都可以打边炉,但有得拣当然喺想趁仲凉凉地去喇。一向都知大角咀𠮶边多嘢食,不过成日话想去,最终都系去啲方便地方,今次朋友仔直头枱都book埋,咁就嚟咗试呢间财记边炉睇佢嘅装修都几新,感觉几干净,睇到都有大约7成坐满,讲到明系刺身火锅,当然就系唔少得有刺身点喇,不过同行朋友入面多数想主食边炉嘢,咁唯有只见下张嘢食纸喇当日几个人合共叫咗好多嘢食,最令我印象深刻嘅系个牛皇拼盘,虽然价钱贵,但都几物有所值,包晒5种牛,5种牛睇啲颜色都好新鲜,亦都几大碟,食落嫰口,个人比较欣赏安格斯牛柳粒,就算唔小心煮耐咗,佢入口都唔韧,啱埋一大班人嚟嘅时候叫......另外仲有叫到桂花蚌同黑松露花枝丸,前者好新鲜,煮几下再入口非常爽口同新甜,同埋个size都大只,至于后者嘅黑松露味都好足,配搭花枝入口感觉好爽,以上三样都系我感觉最值得推介嘅嘢食,大家最终都吃得非常满足,日后去开大角咀可以再encore