2023-10-30
突然好想打边炉,即刻捉个friend陪我食,咁今次就拣咗食呢间鸡煲火锅,因为见到menu有好多嘢拣,而且都唔算太贵。因为得两个人,所以唔敢叫太多嘢食,但结果都系劲饱,明明睇落份量好似唔多🤣飘香沙爹锅 $128沙爹味好香浓,但又唔会太咸,呢个汤底好食到根本唔需要蘸酱都已经好好食,最钟意汤底跟埋油炸鬼同腐竹,油炸鬼吸哂沙爹汤好正👍🏻手打四宝丸 $52虾丸同墨鱼丸都好爽好弹牙,牛肉丸同猪肉丸正常发挥。鲜虾滑 $56虾滑比虾丸更好食,系沙爹汤滚咗好耐都有好浓的虾味,又够弹牙,成枱最欣赏呢碟虾胶😍即包鲜虾云吞 $48云吞都几大粒,仲食到大大粒的原粒虾仁🍤,唔错😆阿来牛肉卷 $68卖相都几别致,一开始以为卷住的系葱,但原来系芹菜同芫茜,牛肉系好食嘅,但芹菜唔系我杯茶。蜂巢豆腐 $25 & 鲜腐竹 $24为咗吸沙爹汤底点的食材,食材质素都OK,正常发挥。翡翠豆苗 & 娃娃菜 各$25唔谂过份量都几大份,个底仲要压实哂,两个人叫一份蔬菜其实都已经好够。阿来客栈鸡煲火锅 (铜锣湾)铜锣湾渣甸街50号渣甸中心25楼*上述文章只供参考及以当时价格为准
飘香沙爹锅 $128
手打四宝丸 $52
虾丸同墨鱼丸都好爽好弹牙,牛肉丸同猪肉丸正常发挥。
鲜虾滑 $56
即包鲜虾云吞 $48
云吞都几大粒,仲食到大大粒的原粒虾仁🍤,唔错😆
阿来牛肉卷 $68
蜂巢豆腐 $25 & 鲜腐竹 $24
为咗吸沙爹汤底点的食材,食材质素都OK,正常发挥。
翡翠豆苗 & 娃娃菜 各$25
阿来客栈鸡煲火锅 (铜锣湾)
铜锣湾渣甸街50号渣甸中心25楼
*上述文章只供参考及以当时价格为准