2020-11-29
近日天气寒冷,最好梗系去食鸡煲或打边炉啦,今日约咗朋友去元朗「伦哥尊尚火锅私房菜」打边炉食鸡煲,一次过满足晒两个愿望,正呀!首先有前菜,十分醒胃,仲有花菇鲍鱼,炆得十分入味,口感烟韧弹牙! 抵食$288任食鸡煲火锅放题, 主要有鸡+ 海鲜盘+一份牛颈脊+一份墨鱼&虾滑等等,十分丰富,好抵呀!鸡煲仲可以自选辣度,鸡件嫩滑,配上大量芫茜、蒜头&洋葱等等,超级惹味,鸡煲劲香劲惹味, 胡椒&辣椒份量味恰到好处, 唔太辣,好啱我,鸡件仲可以无限追加添!食完鸡煲就可以打边炉,我叫咗《北海道3.6牛乳猪骨汤》,汤底以3.6牛乳&猪骨整制成,肉味浓郁, 味道香滑有奶味, 正呀! 海鲜拼盘,非常丰富, 有带子、海虾、广岛蚝,龙趸等等。 厚切龙趸斑片,入口甜美,口感弹牙, 鱼味十足,仲可以encore 添! 美食之选《牛颈脊》,油花分布平均,牛味香味, 肉质嫩滑,切成薄片, 灼一阵就食得啦! 仲有《墨汁墨鱼滑》&《花枝虾滑》,我都好喜欢,超爽口超弹牙,好食。当然有其他火锅配料都好唔错,种类好多,有丸类、云吞水饺、响铃、猪肉片& 蔬菜类别等等。 当然有嘢饮任饮啦!