2017-10-06 142 浏览
呢几日妈妈系咁话要食放题又话要打边炉...成日问我几时带佢出去食野,哈哈! 咁岩行街经过见到瀛喜做紧火锅+日式放题,所以今日就带妈妈黎食,孝顺下!入到去店员问我地食边款,再提我 佢地会上晒一set套餐先,我地可以差唔多食晒时再点其他野食。 因为套餐已经有一大盘刺身,又有小食。先黎左个十八禁卜卜蚬, 可拣辣 / 唔辣我拣左辣, 样子有点可怕!! 但食落还好 D蚬几辣鲜,鲜味无被辣味盖过刺身船原来有龙虾!! 我妈见到好高兴 哈哈龙虾肉质几弹牙,带子就细左少少, 我最钟意系大虾😍差唔多有筷子咁长!食落好爽口,有鲜甜味!再加左d 三文鱼子系上面 几吸精海鲜盘 超豪华嘅海鲜盘!竟然有鲍鱼、生蚝、蛏子王、带子! 最钟意蛏子王,煮完都仲系咁大条,好爽食完海鲜仲有安格斯牛,两人份量好足够啦已经。好有牛味,记得唔好滚太耐 咁就会好嫩口!呢度有酒任饮,有清酒、梅酒、果汁酒同啤酒等等,一路饮酒一路滚下滚下都唔错! 梅酒好好饮,唔会太甜食完之后我地叫左d炸榴梿、炸芝士波波食,仲拎左两枝雪条,好满足!

先黎左个十八禁卜卜蚬, 可拣辣 / 唔辣
我拣左辣, 样子有点可怕!! 但食落还好
D蚬几辣鲜,鲜味无被辣味盖过

刺身
原来有龙虾!! 我妈见到好高兴 哈哈