2014-01-14
今晚约左2个中学死党出黎聚一聚, 同学介绍话佢屋企附近有间打边边, 海鲜新鲜好好食, 所以就试下, 唔好食既话, 可以屈佢请丫嘛XD所以我地主打ORDER海鲜!可能六半已经去到既关系, 好快就有位, 一坐低部长话D虾靓, 所以先叫左3只先啦~虾的确系新鲜, 上台时仲弹弹下, 而且熟左之后超级爽, 好鲜呀!同埋我未试过系酒家打边边食咁大只虾架, 酒家将D虾保存得好好~3只唔够喉, 所以黎多个虾, 不过系生虾刺身! 估唔到呢度有泰国style XD个汁都OK 唔太抢左虾既味道, 冰够冻, 唔会水汪汪咁, OK啦~带子系我最爱!! 呢个带子系上等货! 够鲜甜! 而且酒家都好慷慨呀, 份量足!令我谂起去北海道札幌二条市场个时食既新鲜带子, 嘻。第一次打边边叫鲍鱼唔食唔知原来口感系咁爽脆, 而且卖相好好, 睇落都几新鲜架!呢个就系朋友最爱既珊瑚蚌, 我觉得无咩特别, 不过朋友话好好味worD蚝系大只既, 点酱汁再食, 都算不错啦~花枝片~ 又系足料既, 有好多片呀! 正! 要赞一赞, 呢间野够落足料! 图片与事实相符呀下!而手打鲜虾滑同墨鱼滑可以双并, 一碟试哂两种, SO GOOD!味道方面同
所以我地主打ORDER海鲜!
令我谂起去北海道札幌二条市场个时食既新鲜带子, 嘻。
味道方面同其他地方差不多, 都弹牙既~