2020-10-13 222 浏览
好彩系今日打风姐,寻日就去咗荃湾海之恋三楼嘅品川食日本放题 ,好好劲食一番。先拔头筹嘅当然就系刺身, 款式同选择都同出面一般嘅放题差不多。 本人至爱嘅三文鱼都合格有余。 另外啲甜虾都好大只,都算鲜甜 。之后就要食我钟意嘅寿司 。寿司每件都细细的,食多几件都唔怕。要赞嘅就系个黑松露寿司,虽然系放题但系都有一定嘅质素 。然之后就系到烧物。 本人最爱嘅就系烧菠萝 ,酸酸甜甜可以消滞之余 ,又可以减低罪恶感 。值得推介嘅就系个芝麻鸡翼, 即叫即炸, 热辣辣肉质鲜嫩 。另外一款我推介嘅就系牛舌, 厚薄度刚好,没有骚味, 点少少柠檬汁已经好好味。 个吉列炸蚝都做得很不错 ,唔系一味得厚厚嘅炸粉 。同场加映最特别嘅就系拖肥味嘅可乐同朱古力味嘅可乐。 味道如何卖个关子, 鼓励读者们自己亲身去试下啦。总括嚟讲 ,二百几蚊一个人嘅放题,品质已经算中上 。人多嘅话可以坐喺落地玻璃位置,可以饱览荃湾嘅海景。 同三五知己丧食一番,倾计吹水,别有一番风味。

之后就要食我钟意嘅寿司寿司每件都细细的,食多几件都唔怕。要赞嘅就系个黑松露寿司,虽然系放题但系都有一定嘅质素 。

2020-10-12