2018-07-31
有一轮无食过burger,见呢排出左粮又咁辛苦就慰劳下自己,同个frd 一齐食间贵少少的burger。Weekend lunch时间黎到又唔算好多人。自己钟意食牛又想扮下豪就拣左个鹅肝牛肉汉堡。虽然鹅肝系香口野,不过自己怕肥所以无叫到double 鹅肝:p. 另外跟set加埋钱就配左薯条同一杯1664.个汉堡size唔细,旧鹅肝同旧扒差唔多咁厚。可能送出黎果阵已经唔系太热,所以唔算闻到太多肉香味。旧扒似系手打款,食落似肉饼feel, 咬落弹牙,唔似平时见到果d压到咁死实。薯条相对争d, 似系摆左一排,因为唔热又已经淋哂。不过整体个包都ok ge.叫多一份软壳蟹沙津。不过呢份个size似main多d. 只蟹同个burger差唔多大。配左一堆沙律菜,蕃茄同洋葱圈。只蟹食落都唔系好多粉,够哂淋。仲有d蟹味系度。呢个份量够我食到好饱。偶然豪一两次都觉的值ge.
软壳蟹沙律
鹅肝牛肉汉堡