2021-07-06
Kactus Koffee未搬舖之前已经帮衬过,记得杯Yuzu tonic americano同croffle都好好味。而家搬咗嚟佐敦文英街,舖头面积大咗,感觉好阔落,而且枱同枱之间距离唔会太近。装修依然好韩,真系有错觉去咗韩国旅行。平日三点几嚟到室内已经无位,要拎飞等位,前面仲有两张等紧。由于呢间cafe系无限时,嗌一杯咖啡坐一日都无人赶,所以等唔等到室内位就真系讲缘份喇。当日等咗半个钟都完全无人走,所以坐outdoor门口位算。户外有粉红色白色折櫈,配埋粉红色水管,其实都系打卡位。大晴天坐户外好热,所以两杯都点咗冻饮。点咗Yuzu espresso sparkling water, Vienna coffee同TiramisuYuzu espresso sparkling water应该系招牌咖啡,用上fruity咖啡豆嘅浓缩咖啡,加埋韩国柚子茶,系一杯味道清新嘅咖啡。店员话Vienna coffee系cold brew加上奶盖,觉得几新奇所以试下。一开头分开饮一啖cold brew同奶盖嘅味道,cold brew都系用咗fruity咖啡豆,奶盖浓厚微甜,清爽嘅cold brew加
户外有粉红色白色折櫈,配埋粉红色水管,其实都系打卡位。
店员话Vienna coffee系cold brew加上奶盖,觉得几新奇所以试下。一开头分开饮一啖cold brew同奶盖嘅味道,cold brew都系用咗fruity咖啡豆,奶盖浓厚微甜,清爽嘅cold brew加埋奶盖一啲都唔觉腻,钟意奶盖的话一定要试下。
Tiramisu面头洒咗好多可可粉,食嘅时候要小心唔好吸到🙈Tiramisu食落好滑而且甜度啱啱好,但咖啡味唔算突出,亦无乜酒味。我个人就比较钟意酒味重嘅Tiramisu。
下次可能平日朝早嚟,希望可以避开人潮😅