2016-04-29
自从上两个月去完日本返黎,同友人每次倾计都讲起日本既美食,仍然系回味紧日本既大板烧,返到黎香港一直好想食返,但香港都唔多地方有,经过sogo先发现呢间小食店有大板烧,平时经过都唔多觉有既...大板烧$22 估唔到系sogo入面食野都会可以咁平,而且份量都唔少㖞!普通女仔应该加多个大判烧够饱,当然我呢个黑洞就唔得啦哈哈。讲返味道先,虽然佢系一早整定好多份系到,但都仲热既,份量大但唔会话好多粉䊢咁,入面都有椰菜,所以食落都爽口唔会话漏,加埋上面既大板烧汁同埋美乃滋就无得输啦!当然,传统大板烧系有章鱼架嘛但呢个就唔多食到有喇,一分钱一分货,合理既!!之后见佢个吉士大判烧都系$8个,咁就梗系试埋啦,可惜呢个佢真系整定哂兼且整好左都有一段时间,已经涷哂同一啲都唔脆,完全失望咯!!!虽然个饀都算好味,但涷就扣左大半分啦我谂热食既话应该会差好远!希望下次可以试佢新鲜整出黎大判烧令我重温到日本美食既感觉,下次经过一定再食呀
估唔到系sogo入面食野都会可以咁平,而且份量都唔少㖞!普通女仔应该加多个大判烧够饱,当然我呢个黑洞就唔得啦哈哈。讲返味道先,虽然佢系一早整定好多份系到,但都仲热既,份量大但唔会话好多粉䊢咁,入面都有椰菜,所以食落都爽口唔会话漏,加埋上面既大板烧汁同埋美乃滋就无得输啦!当然,传统大板烧系有章鱼架嘛但呢个就唔多食到有喇,一分钱一分货,合理既!! 之后见佢个吉士大判烧都系$8个,咁就梗系试埋啦,可惜呢个佢真系整定哂兼且整好左都有一段时间,已经涷哂同一啲都唔脆,完全失望咯!!!虽然个饀都算好味,但涷就扣左大半分啦我谂热食既话应该会差好远!希望下次可以试佢新鲜整出黎
大判烧令我重温到日本美食既感觉,下次经过一定再食呀