2018-11-18 626 浏览
爱韩国野既我,听到朋友话原来揾食市集有韩国野,上次黎都未开,决定试试佢。好多唔同既韩国野之选,重点系有我爱既紫菜饭卷、炒粉丝同拌饭。呢间韩式小店好多选择,款式都多。 韩式牛肉紫菜卷($38)牛肉好有鲜味,配搭埋黄萝白,酸酸甜甜,加埋各式各样既配菜,令人食唔停口,都忘了自已系食紧咁饱肚既饭。左中 -凉拌韩国海带($10)佢既海带相当入味,唔会太 辣,甜味相对较多。中上-杂锦牛肉拌饭($ 48)配料丰富,加埋佢地既泡菜,好开胃,好好食。 中下-拉丝芝士炒年糕($52)好爱佢既拉丝感觉,加上年糕唔会太辣,岩晒我呢个唔食得辣,但又钟意食韩式炒年糕既人。中下左-炸鸡鸡肉不会像平日的一样冷鲜味为主,而是像炸鸡脾肉一样,不会干净净,而是满有肉汁,加上佢既芥末酱,令人忍不住食完一旧又一旧。呢间野食绝对会Encore,以佢质素绝对值得开分店,见佢虽然人手小小,但对每个客人态度十分友善,也会为客人推介不同味道的配搭。同时因为我想尽量环保,带埋自己餐盒去,店员无嫌弃之余,仲好努力帮我想办法,真心感谢佢地。

呢间韩式小店好多选择,款式都多。
韩式牛肉紫菜卷($38)

左中 -凉拌韩国海带($10)
佢既海带相当入味,唔会太 辣,甜味相对较多。

中上-杂锦牛肉拌饭($ 48)
配料丰富,加埋佢地既泡菜,好开胃,好好食。

中下-拉丝芝士炒年糕($52)

中下左-炸鸡

• 凉拌海带