2022-07-03 268 浏览
系尖沙咀等朋友 天气热辣又冇嘢做就自己一个去左食糖水❣️ 黄金地瓜泥仙草奶冻 $45可见成碗满哂出嚟 内容包括番薯🍠泥 珍珠 芋圆 红豆🫘 今次选择嘅主角系仙草冻 旁边附有淡奶 系倒落去之前都要食左几啖先够位 唔系太满就流哂出嚟先食番薯🍠泥 黄薯甜得嚟唔似紫薯个啲咁粉 口感刚刚好 珍珠大家有饮开珍珠奶茶🧋都知道 太硬唔好食 太淋又一pat嘢 佢个状况就系适中 咬落仲QQ 亦唔会太痴牙 芋圆相对系比较费工夫嘅食材 我谂应该系自家制 不过粒粒大小一样 食落都烟靭 唔会话太淋无咬口 一碗三色都有齐 可以一次过试晒红豆🫘煮得好淋好绵 虽然无烂晒仲见到粒粒分明 但一羹咁食似食红豆沙咁正 加埋淡奶仲加分最后系仙草冻 听闻可以下火系消暑圣物 今日天气咁热特别想食 不过味道平平 同一般凉粉差唔多 加左淡奶的确会更滑溜地瓜泥系列除左仙草仲有其他选择 下次会再试埋豆花布丁🍮
系尖沙咀等朋友 天气热辣又冇嘢做就自己一个去左食糖水

❣️ 黄金地瓜泥仙草奶冻 $45