2018-06-25 57 浏览
是晚横风横雨系对面fringe club听完concert就走过对面同几个友人一齐食炸鸡饮啤酒点解?当然系为左佢最新出既黄金咸蛋炸鸡啦!呢个系一个set黎既,我地就拣左黄金咸蛋炸鸡,紫菜薯条同埋水冷面野饮拣左蜂蜜绿茶同埋蜜桃汁再加左个蜜糖蒜香炸鸡同埋两枝啤酒先黎饮品友人话个蜜桃汁唔系流料㖞,系似日本果啲玻璃樽装蜜桃汁!紫菜薯条黎到变左好多芝士粉少少紫菜粉既芝士薯条😂,不过系新鲜即炸,所以外脆内软好好味,照食都食到lamlam脷 (7.5/10)水冷面唔会un到咬唔断,煮得刚刚好,不过个kimchi可以再辣啲!(7/10)重头戏!黄金咸蛋炸鸡!果然重要既都系要等耐啲,都等左成半个几钟但出黎绝对系新鲜炸起,辣手架,等耐少少又有咩所谓!个炸鸡一啲都唔觉得热气,因为果啲咸蛋黄汁吸哂落个皮同肉度,但仲系超脆,鸡肉仲超嫩口,系我食过最好食既韩式炸鸡(9.5/10)难度今日黑仔神降临?食哂啲野先发现漏左单!再等多半个钟先有得食最后一个鸡,又真系另一样抵等既菜式,又系辣手既!绝对证明左呢间野全部鸡都系新鲜即炸/焗无花无假!蜜糖丝同鸡拉开果一刻真系令我地成十点几都仲食指大动!蒜香扑鼻加上蜜糖既甜味搭上嫩

野饮拣左蜂蜜绿茶同埋蜜桃汁
再加左个蜜糖蒜香炸鸡同埋两枝啤酒

先黎饮品

友人话个蜜桃汁唔系流料㖞,系似日本果啲玻璃樽装蜜桃汁!

紫菜薯条

(7.5/10)

水冷面

黄金咸蛋炸鸡

(9.5/10)
蜜糖蒜香焗鸡

蜜糖丝同鸡拉开果一刻真系令我地成十点几都仲食指大动!蒜香扑鼻加上蜜糖既甜味搭上嫩滑既鸡肉,简直系人间极品!如果可以比多啲肉就更爽喇
(8.5/10)

是晚食鸡食得好过瘾,尽兴左两个几三个钟!期待佢下次再推出既季节限定!
黄金咸蛋炸鸡
蜜糖蒜香焗鸡