2024-04-25 10 浏览
自从唔少出名嘅内地品牌进军香港🇭🇰,想一尝佢哋嘅出品都唔使专登返深圳啦!专食湖南土菜嘅农耕记一直都系我哋想食名单之上📝,今次去佢嘅香港分店试一试。品牌理念系「土菜土食材,更香更下饭🍚」,大部分菜式都系以热锅热油,猛火速爆地炒出镬气,味道浓烈先够下饭!————————————————👅 鲍鱼辣椒炒肉($158)👍🏻 八大必点菜之一!鲜嫩Q弹嘅乳鲍,土猪四分之一前腿嫩肉与桂东基地香软皮椒爆炒🥘!猪肉肉质细嫩,软皮椒皮薄脆爽,辣香浓郁👅 乡里蒸扣肉($98)👍🏻 乡下宴请嘅一道土菜,精选来自衡阳土猪肉🐷,扣肉蒸得酥烂入味,肥瘦相间,油而不腻,非常下饭👅 鲜肉米粉($58)👍🏻滑溜溜米粉同平时食开嘅好唔同🍜,嗦粉嗦得更爽,同时食到粒粒鲜肉👅 糍粑油条($39)👍🏻 新品上市当然要试一试🆕,迷你油炸鬼中间夹住厚厚嘅糍粑,又脆又糯嘅口感好特别———————————————— 🚩总结:技法万变🔥唯炒不变———————————————— 🌟注意:茶水费$8/位,另收加一服务费————————————————📍 农耕记 湖南土菜地址:红磡黄埔天地美食坊(第8期)1楼115号舖

————————————————
👅 鲍鱼辣椒炒肉($158)

👅 乡里蒸扣肉($98)

👅 鲜肉米粉($58)

👅 糍粑油条($39)

🚩总结:技法万变🔥唯炒不变
🌟注意:茶水费$8/位,另收加一服务费