收工之后要好好奖励自己,喺网上面见到呢间居酒屋评价唔错!于是带埋朋友一齐去chill下。环境还原日本居酒屋嘅风格,有长枱,可以方便客人一班人把酒言欢,不过,最令我深刻的一定是其食物质素👍🏻大力推荐枝豆军舰三贯分别有碎葱吞拿鱼、海胆同埋蟹肉军舰!三款各有千秋,其中我最钟意碎葱吞拿鱼冇乜筋 口感好好!不会将货就价 ,诚意十足另外海胆同埋蟹肉都好鲜甜,抵赞西京烧银雪鱼银雪鱼鲜美就大家都知道而西京烧系一种日式烧烤方法将鱼肉烧至外表金黄酥脆内里仍然保持鲜嫩,口感好丰富!呢道菜超级impressive!照烧法国鹅肝个鹅肝好滑好软,照烧酱汁带啲甜味配埋啲面包同生菜,鲜而不腥 好邪恶!值得推荐! 味淋河豚鱼干河豚鱼(鸡泡鱼)干系用味淋腌制后烘干 油脂清香香浓!有嚼劲!若嫌不够味店家在碟边放有七味粉沙律酱,两者配合鸡泡鱼干食用 更加惹味白鳝串烧唔知大家有冇食过免治鸡肉棒?多数会配埋一个日本蛋黄。今次估唔到店家将呢个元素融合白鳝串烧,白鳝串烧卡地方有一个日本蛋黄白鳝烧到外皮香脆口感佳 配埋蛋汁 味道level up!

枝豆

军舰三贯
分别有碎葱吞拿鱼、海胆同埋蟹肉军舰!
三款各有千秋,其中我最钟意碎葱吞拿鱼
冇乜筋 口感好好!不会将货就价 ,诚意十足
另外海胆同埋蟹肉都好鲜甜,抵赞

西京烧银雪鱼
银雪鱼鲜美就大家都知道
而西京烧系一种日式烧烤方法
将鱼肉烧至外表金黄酥脆
内里仍然保持鲜嫩,口感好丰富!
呢道菜超级impressive!

照烧法国鹅肝
个鹅肝好滑好软,照烧酱汁带啲甜味
配埋啲面包同生菜,鲜而不腥 好邪恶!
值得推荐!

味淋河豚鱼干
河豚鱼(鸡泡鱼)干
系用味淋腌制后烘干 油脂清香
香浓!有嚼劲!若嫌不够味
店家在碟边放有七味粉沙律酱,
两者配合鸡泡鱼干食用 更加惹味

白鳝串烧
唔知大家有冇食过免治鸡肉棒?
多数会配埋一个日本蛋黄。
白鳝烧到外皮香脆
口感佳 配埋蛋汁 味道level up!