2019-04-07
呢排天气开始又冻又热,打边炉瘾又起,朋友介绍我地黎尖沙咀呢间楼上舖打边炉庆祝某某生日,事关呢间渔一地方非常阔落,枱同座位都够晒大,整体空间感十足,而且环境清净有格调,好适合朋友之间倾计谈心。而且个度啲职员仲好亲切有善添!我地叫左个以药材做汤底既龙山醉鸡煲,贪佢够补身!上枱就闻到好强烈醇厚既既花雕酒香,汤底有圆肉、杞子、人参...多种活血补气既中药材,浓郁鲜味,入喉带清凉回甘。鸡肉肥瘦最适中与鲜甜既汤底互相结合,令在场朋友流晒口水!雪花肥牛片厚厚的、啖啖肉,安格斯肥牛雪花分布平均,涮熟过后牛味即刻涌出黎,入口牛脂味甘香。推介手工墨鱼丸,咬落弹牙爽口。鲜虾云吞咬落去鲜虾味澎湃,不过要小心舌头被烫﹗鱼片头切得够薄,细骨都切断了,涮后啖啖肉,肉质爽口紧致!花胶份量超多,好抵食!其他配料推介,有消脂蔬菜拼盘,罗白,山根。呢度连野饮都好有特色,推介紫贝天葵水,味道清新易入口,又唔会太甜!
我地叫左个以药材做汤底既龙山醉鸡煲, 贪佢够补身!上枱就闻到好强烈醇厚既既花雕酒香,汤底有圆肉、杞子、人参...多种活血补气既中药材,浓郁鲜味,入喉带清凉回甘。鸡肉肥瘦最适中与鲜甜既汤底互相结合,令在场朋友流晒口水!
鱼片头切得够薄,细骨都切断了,涮后啖啖肉,肉质爽口紧致!
花胶份量超多,好抵食!
其他配料推介,有消脂蔬菜拼盘,罗白,山根。