2016-02-16 443 浏览
又出左新tea set,当然要去食啦,因为又系好靓好靓呀今次以春天做主题,仲配上好多花花,岩哂女仔呀食tea前先饮杯野,可以拣热同冻玫瑰花园特饮其实呢杯系玫瑰mocktail,以梳打水做底,再加啲蜂蜜入去上面啲花花全部都系食得架成件事好colourful呀!!有机香薰茶呢杯就系热饮,个人喜欢热多啲,因为佢除左薰衣草味,仲有少少朱古力味但唔会甜,好易入口,饮完有令人放松既感觉春天乐章重点黎啦,成个tea set好梦幻,以花做主题真系tum女仔一流呀!一个天荒地老流连在摩天轮装住唔同既花,相当吸睛而入面既攞设都系好花心思,例如有泡泡既漏斗可以食tea set时问对方一个问题,对方又可以用一个漏斗既时间答对方咁样交流又几有趣呙,同时又增长下大家既关系仲有个用热力另佢转动既攞设咸点以不同味道既雪糕cone砌成花束,装住各种咸点入面有巴马火腿,山葵带子,虾沙津及呑拿鱼沙津但山葵唔会攻鼻唔会食到喊出黎而个cone仲有咖喱味同蕃茄味,不过影相影得太耐,个cone有啲变淋而其他咸点味道就普通啦,胜在以卖相取胜三文鱼酥以心心为造型,岩哂情人节食同样有山葵,但酥较硬同干英式松饼可以点旁边既酱料,酱料系奶油
又出左新tea set,当然要去食啦,因为又系好靓好靓呀
今次以春天做主题,仲配上好多花花,岩哂女仔呀

食tea前先饮杯野,可以拣热同冻
玫瑰花园特饮
玫瑰花园特饮
上面啲花花全部都系食得架
成件事好colourful呀!!

有机香薰茶
但唔会甜,好易入口,饮完有令人放松既感觉

春天乐章
春天乐章
重点黎啦,成个tea set好梦幻,以花做主题
真系tum女仔一流呀!
一个天荒地老流连在摩天轮装住唔同既花,相当吸睛
而入面既攞设都系好花心思,例如有泡泡既漏斗
咁样交流又几有趣呙,同时又增长下大家既关系
仲有个用热力另佢转动既攞设

咸点以不同味道既雪糕cone砌成花束,装住各种咸点
入面有巴马火腿,山葵带子,虾沙津及呑拿鱼沙津
但山葵唔会攻鼻唔会食到喊出黎

而其他咸点味道就普通啦,胜在以卖相取胜
三文鱼酥
以心心为造型,岩哂情人节食
同样有山葵,但酥较硬同干

英式松饼
可以点旁边既酱料,酱料系奶油同用新鲜玫瑰花硏制而成
味道唔错,但松饼就略嫌较干身

甜点方面当然唔少得有macaron同曲奇,蛋糕啦
macaron仲要系心型,成件事几别致
macaron本身都知系好甜,但胜在整成心型,真系好吸引

而cupcake用左韩式唧花技术,整出两朵仿真度极高既花
第一次见咁精致既cupcake,真系靓到dum一声,好似一朵真花放左上去咁
犹如一件艺术品
柚子芝士蛋糕
呢个甜点系比较冇咁甜既一款,岩哂我呢啲唔嗜甜既人
柚子味既突出,唔会漏

紫薯雪糕
黎到尾声食番个紫薯雪糕,呢个亦系我钟意食既甜品之一
入面真系有一粒粒既紫薯,而紫薯味道亦好浓郁
雪糕软滑,唔错

除左食野,原来仲有不同既兴趣工作坊,例如蓝眼护身符颈链,魅力香水工作坊
可以自己亲手整独一无二既香薰,食一个tea真系好多体验