2020-10-22
大概8月尾嘅时候,因为疫情爆发晚市堂食被禁了😢不过因为呢个原因 米芝莲二星 嘅餐厅Arbor! 推出抗疫六道 - 北欧日式下午茶😍😍😍Thanks 朋友带埋我去❤️我地好幸运地去到佢地最后一日嘅下午茶🎊🤓Tartelette超级精致嘅挞,真系好似迷你花园咁😁望到都觉得好开心!!酸酸甜甜 香香地😊其实有少少靓到唔舍得食😢Yumepirika rice don🌾望落又系好喜悦嘅一个丼饭!!虾🦐好新鲜,连埋泡泡同饭,微酸嘅味道好舒服~😌😌份量亦都刚刚好Pickles我比较少食渍物,有时会怕太酸,所以食了一点点,清一清味蕾,就放低了😜不过听讲都系有惊喜,钟意渍物嘅去试一试啦xdPavlova平时我会有点怕雪葩,太快溶,太酸😬不过呢个配埋甜甜嘅蛋白酥,其实刚刚好!仍然系望到好开心嘅一样食物🤗精致Macaron然后黎到望落简单,但非常好食嘅一款抹茶macaron, 如果熟悉我嘅朋友应该会知道,我非常热爱绿茶口味嘅食品!!🍵🍵食落浓浓嘅抹茶香,唔算太甜,外层都好松化!😎😎食完超开心Madeleine with unfiltered sake平时如果单点,我未必会点,系好平实嘅一款甜品,但今次食落去又系
晚市堂食被禁了😢
不过因为呢个原因 米芝莲二星 嘅餐厅
Arbor! 推出抗疫六道 - 北欧日式下午茶😍😍😍
Thanks 朋友带埋我去❤️
我地好幸运地去到佢地最后一日嘅下午茶🎊🤓
Tartelette
超级精致嘅挞,真系好似迷你花园咁😁
望到都觉得好开心!!酸酸甜甜 香香地😊
其实有少少靓到唔舍得食😢
Yumepirika rice don🌾
望落又系好喜悦嘅一个丼饭!!
Pickles
不过听讲都系有惊喜,钟意渍物嘅去试一试啦xd
Pavlova
平时我会有点怕雪葩,太快溶,太酸😬
不过呢个配埋甜甜嘅蛋白酥,其实刚刚好!
仍然系望到好开心嘅一样食物🤗精致
Macaron
食落浓浓嘅抹茶香,唔算太甜,外层都好松化!😎😎食完超开心
平时如果单点,我未必会点,系好平实嘅一款甜品,但今次食落去又系有惊喜😋😋😋微脆,蛋香,微甜,暖暖地,其实好好食😭😭感动嘅眼泪
+ "so much soy" 😋
呢个系外加40蚊嘅甜品,有两件,一人一件!!外形有啲似macaron, 但系加埋黄豆粉,黑豆系面,咸咸甜甜,又真系有啲酱油香,其实好好好好味,一试难忘,真系绝对要加,如果钟意甜品😊😊
餐厅位于H queen's 25楼,外面景观都唔错,而且装修都美美的🤩
总括成个下午茶系超满足!性价比超高😝
食完开心哂😆虽然本身都无唔开心🤣