2020-07-17 34 浏览
今日同朋友一期一会冇理由受到疫情影响,所以我哋决定早啲嚟食听讲依间食台式食品嘅餐厅几唔错所以入咗去,其实价钱唔算太贵。招牌臭臭锅($108)+卤肉饭($15)餐厅推荐得嘅当然要食,我钟意佢名副其实够晒臭,好过瘾,而且用料十足,有米血糕鸭血等等仲有好多,非常满足。再配合埋肉味十足的卤肉饭,简直就是原满。脆皮肥肠($32)煎得非常香脆,而且肥肠非常邪恶啖啖油,外脆内院极度香口,沾少少酸辣酱,味道更提升。药膳豚肉面($60)至于我朋友因为不吃辣所以点了面条🍝,除了有淡淡的药膳汤味之外,更充满着蔬菜🥬,非常健康,而且充满药膳汤汁的面条亦都非常弹牙👍🏻凉拌手撕鸡($42)作为凉拌手撕鸡最重要当然是鸡肉够嫩滑,而且这个凉拌手撕鸡调味刚到好处表面加了一些芝麻和芫荽,更加适合在夏日炎炎的天气食。至于嘢饮方面叫咗个纯四季春($27)同埋柠檬红茶($27), 两个都少甜,个人觉得纯四季春茶味比较香浓,建议大家泥到可以试吓🤤

招牌臭臭锅($108)+卤肉饭($15)
招牌臭臭锅+卤肉饭

脆皮肥肠($32)
脆皮肥肠

药膳豚肉面($60)

凉拌手撕鸡($42)
凉拌手撕鸡

药膳豚肉汤面