2020-08-20 51 浏览
自从有疫情之后,基本上日日都只可以食外卖。加上又无得去旅行,真系好挂住台湾的味道。呢间舖头喺工业大厦入边,完全唔难揾。不过就主要做外卖。今次叫咗个番茄水饺面试吓,蕃茄汤同面系分开上嘅。见到啲水饺粒粒都好大只,而有好多葱花喺面。蕃茄汤非常浓味,绝对唔系用水沟出嚟。汤倒入面之后,见到有好多蕃茄,同埋仲会有配菜喺底,绝对分量十足而且仲好健康添。另外,点了一份卤水拼盘。卤水拼盘入面有鸡翼、牛肚、牛展同埋卤水蛋。每样都非常入味。台湾菜唔少得食卤肉饭,点了一份卤水蛋牛腩卤肉饭。饭桶𩠌系分开嘅,所以送嘅份量都非常充足。牛腩亦都炆得好淋,所以食落去非常香口。最后试咗呢款洪大妈珍珠奶茶,呢款饮品平时都好少见,所以真心觉得好似去咗台湾一样。

呢间舖头喺工业大厦入边,完全唔难揾。不过就主要做外卖。