2007-11-09
光顾这餐厅的原因:1) 见到门口有报纸介绍(应该系饍稿)2) 好耐无食葡国菜, 好想食烧马介休3) 门口的侍应/知客热情招待正题:一入到去, 个肥老娘系都想我叫套餐, 但系我觉得多野得济, 所以就决定散叫, 我就问个老娘有无烧马介休, 佢好似觉得好奇怪, 可能佢心谂: 烧马介休你玩咩? 咁我就知道出事喇, 葡国餐厅唔识烧马介休就一定系浑水摸鱼。咁我就叫左马介休炒饭同烧猪髀, 个老娘就推荐我食烧羊鞍, 我就听佢讲要羊鞍唔要猪髀, 点知佢就搏大雾两样都落晒单(好彩即时check番单发现), 最后都取消左, 这个老娘俾我既感觉好似想"禁"住黎抢, 跟住又好频密咁行埋黎吹我地叫野饮(佢既态度好似恐吓), 最后都无show佢, 净系叫左两样野。马介休炒饭: 炒饭痴埋一旧, 同落多左水煲饭无分别, 仲有d饭系冻既; 黑水榄一点香味也没有, 都唔知系咪翻用? 食左唔够1/5烧羊鞍: 㶶到成旧炭咁, $58得果4件仔返到黎睇番openrice这餐厅之前的评价, 话老娘成日收多钱, 点知一计, 原来佢都收多我钱; 食埋d垃圾餐仲要俾$96已经好谷气, 点知佢要加一($105.6), 跟住佢收左我$107
1) 见到门口有报纸介绍(应该系饍稿)
2) 好耐无食葡国菜, 好想食烧马介休
3) 门口的侍应/知客热情招待
正题:
烧羊鞍: 㶶到成旧炭咁, $58得果4件仔
返到黎睇番openrice这餐厅之前的评价, 话老娘成日收多钱, 点知一计, 原来佢都收多我钱; 食埋d垃圾餐仲要俾$96已经好谷气, 点知佢要加一($105.6), 跟住佢收左我$107, $1.4都要"握", 实在太过份!
临走时仲问我d羊鞍好唔好食, 心内即响起X交义Y, 哎! 这间害人的餐厅, 以后都尽量睇完openrice先去开饭。
希望明天唔好肚疴, 因为间餐厅都几污秽。